vrijeme nakon nevremena

Kad će sunce? Pogledajte što donosi detaljna prognoza za vikend

17.05.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano bit će u petak

Ujutro ponegdje magla, osobito po kotlinama i uz rijeke. Uz umjeren razvoj oblaka može biti lokalnih poslijepodnevnih pljuskova, ponajprije u gorskim krajevima, donosi Državni hidrometeorološki zavod.

  • +4
Kiša u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u noći i ujutro mjestimice umjerena, podno Velebita još i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu od 10 do 14 °C.

Najviša dnevna uglavnom između 17 i 21 °C.

U iduća tri dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ali i nestabilno. Lokalno će biti pljuskova i grmljavine, osobito u subotu i ponedjeljak, a u nedjelju uglavnom u gorskim predjelima.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Bit će toplije, a uz povremena sunčana razdoblja vrijeme će biti poticajno, doprinosit će dobrom raspoloženju i primjerenoj radnoj koncentraciji. Manje tegobe mogu se javiti kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u nedjelju u Gorskom kotaru mjestimice i jak.

Na sjevernom Jadranu uz promjenljivu naoblaku svakodnevno lokalni pljuskovi s grmljavinom, dok su u Dalmaciji pljuskovi izvjesniji u ponedjeljak. Puhat će umjereno do jako jugo, tijekom subote mjestimice i olujno. Danju ugodno toplo.