GRADONAČELNIKOVIM STOPAMA

Jurjević o suradnji s Kerumom: Novinari lažu za šaku sitniša!

12.03.2012 u 13:39

Bionic
Reading

Šef splitskog SDP-a Marin Jurjević završio je na naslovnici Slobodne Dalmacije zbog javnog priznanja gradske vijećnice Milice Cipci da ju je upravo on nagovorio na koaliciju sa Željkom Kerumom. Poklopilo se to s napadom na početku današnje sjednice Gradskog vijeća, kada ga je Sanja Bilač iz HDZ-a nakon neuspješnog traženja smjene Nevenke Bečić ponovno optužila za šurovanje s Kerumom, pa je Jurjević održao vrlo neobičan govor. Svi su mu krivi, od kolega političara do novinara, na koje se posebno istresao...

'Ovo je još jedna ekshibicija putujućeg teatra HDZ, a glavni cilj im je opet napasti SDP. Ja znam da ih svrbi tamo gdje im je najbolnije, nije lako doživjeti poraz kakvoga su oni doživjeli na izborima', započeo je šef splitskog SDP-a, pa se iznenada osvrnuo na mišljenje Sanje Bilač da Nevenka ne bi smjela biti šefica Gradskog vijeća jer ima samo srednju školu.

'Pa tako ni Willy Brandt ne bi mogao biti predsjednik, ni Miroslav Krleža, ni Janko Polić Kamov, ni Tolstoj ne bi mogao voditi Gradsko vijeće! Bill Gates bi bio pripravnik u njenoj školi!', zavikao je šef splitske oporbe na oduševljenje splitske vlasti. Razdragao se i gradonačelnik Željko Kerum, koji nije izdržao a da ne pohvali sam sebe: 'Koliko radnika ja zapošljavam, a nemam fakultet?!'

'To je ludilo, Sanja Bilač govori o nekakvoj zajedničkoj firmi SDP-a i Keruma i pružit ću joj šansu da to dokaže na sudu, laži se ponavljaju goebbelsovski i beskonačno, poput današnje naslovnice u Slobodnoj Dalmaciji. Što, ovdje sjede sami idioti, ja sam ih na sve nagovorio? Nitko nema svoju glavu? Svi pitaju Marina: Marine, šta da radim? Evo, zovu me i iz UN-a, Obama me zove i pita šta da radi!', slikovit je bio Jurjević.

Cipci mu je odgovorila i potvrdila sve izrečeno, kaže da je u vrijeme formiranja vlasti razgovarala s Jurjevićem i da joj je on savjetovao 'suradnju s Kerumom ako želi ostvariti svoj program'. Nije pomoglo, u idućem valu Jurjević se svejedno obrušio na novinare.

'Novinarstvo je najodgovorniji posao, jedini gori od korumpiranih političara su korumpirani novinari! Tko se više može boriti protiv naručenih tekstova i plaćeničkog novinarstva? Laže se za šaku sitniša, korumpirani novinari morali bi biti na stupu srama kao i korumpirani političari jer su štetočine koje podrivaju ovo društvo!', vrištao je Jurjević u najboljoj Kerumovoj maniri.

'Gradsko vijeće pretvorilo se u teror malih političkih lišajeva koji parazitiraju na velikim političkim tijelima kako bi iskamčili nešto za sebe. Što manji - to više traže, što beznačajniji - veća im je glava!', izgovorio je Jurjević. Nakon što su HDZ-ovci napustili vijećnicu, ipak je najavio da će u ime oporbe predložiti raspisivanje referenduma o Kerumovoj smjeni i tako ponovno prebacio lopticu na njihov teren - u ovom trenutku čeka se odluka troje HDZ-ovih vijećnika. Ukoliko se oni vrate, bit će dovoljno ruku za referendum...

U međuvremenu i dalje traje rasprava o snijegu i ledu iz veljače i katastrofalnoj reakciji gradskih službi, no ipak vrijedi izdvojiti i jedan istup Kerumovog vijećnika Zorana Jeramaza, naprosto zato što od deset vijećnika Hrvatske građanske stranke na sjednicama inače progovori tek jedan ili nijedan. Svi šute i gledaju Nevenku. Jeramaz, zanimljivo, ima zamjerku na Keruma i njegov odnos s oporbom: 'Zamjeram gradonačelniku što vas iz opozicije drži u pamuku, što vam zapošljava rodbinu i što nama ne dozvoljava istupati u javnosti i razgovarati s novinarima', kazao je Jeramaz.

Zanimljivo, na opasku o 'zapošljavanju rodbine' nitko nije reagirao. Pa ni Marin Jurjević