'fašnik vu zagrebu'

Juričan Bandiću: Ne možeš ni za vrijeme karnevala predati ključeve Grada, a da ih ne primi tvoj 'pajdo'

21.02.2020 u 11:35

Bionic
Reading

Aktivist i redatelj Dario Juričan u petak je u facebook objavi osudio to što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u povodu fašnika simbolično predao ključeve Grada Zagreba predsjedniku KUD-a Prepuštovec Josipu Liparu, ističući da se radi o članu Bandićeve stranke i njegovom "pajdi" koji je umješan u razne afere

U objavi oštrog tona Juričan navodi da je Grad Zagreb Liparovom KUD-u Prepuštovec samo u 2018. dodijelio 420.000 kuna, dok ostali nisu dobili ni približno toliko.

Juričan je objasnio je kako "kunica po kunica kapa njegovim pajdama", gdje jedni rade manifestacije u Gradu, a drugi ih opskrbljuju štandovima, ocijenivši da je Bandić razradio cijeli sistem.

Lipar je tako predsjednik Vijeća mjesnog odbora Prepuštovec, član stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i dopredsjednik Zajednice folklornog amaterizma preko koje je, tvrdi Juričan, Bandićev tjelohranitelj Robert Ljutić "okretao novce" zbog čega mu se sudi na Županijskom sudu.

Lipar preko svoje tvrtke "Lipar trgovina i promet" opskrbljuje Bandićeva vozača Zdravka Krajinu (tvrtku Eko sajam) i "pajdu" Marka Ljiljaka (tvrtku Etno sajam) sa svojim štandovima na zagrebačkom Trgu, tvrdi Juričan.

Ljiljak je pak rođak Bandićeva mesara Ratimira Jurekovića koji radi u gradskom Uredu za poljoprivredu, a ujedno je prvooptuženi u aferi Bundekfest na Županijskom sudu.

Tvrdi da je Liparu "pinku" direktno omogućio tako što je cijenu štandova Tržnica Zagreb digao u nebo i tu gradsku tvrtku učinio nekonkurentnom na tržištu, zbog čega je Lipar mogao uskočiti sa svojom ponudom.

Lipar također ima i tvrtku "Parli event", koja je u godini dana od osnivanja dobila novčanu potporu od 60.000 kuna uz još šest tvrtki, među kojima je i Ljiljakova "Etno sajam" s potporom višom od 57.000 kuna.

"Ti si, moj Milane, samo gradonačelnik tvojih pajdi, rođaka, poslušnika i uguzičara. Ti si gradonačelnik sveg šljama i kriminalaca", poručuje Juričan.

Bandić je na svojem facebooku u srijedu priopćio da su ključevi Grada simbolično predani "Fašničkoj hajdučiji" u zgradi Gradske uprave, a na jednoj od fotografija Bandić ključeve Grada uručuje Liparu.

Tradicionalna manifestacija "Fašnik vu Zagrebu" održava se do 25. veljače u organizaciji KUD Prepuštovec, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.