VRANA VRANI OČI NE KOPA

Jurica nije izbačen iz HDZ-a jer je nahvalio Kosor i Šeksa?

05.01.2011 u 09:43

Bionic
Reading

Neven Jurica, bivši hrvatski veleposlanik pri UN-u, i dalje je član HDZ-a premda mu je Vrhovni sud još krajem studenog prošle godine potvrdio presudu zbog zloupotrebe položaja i ovlasti

Postavlja se, naime, pitanje što je spiskanih 667.000 kuna novca poreznih obveznika u privatne svrhe naspram komplimentiranju premijerki Jadranki Kosor kao 'liderici za treće hrvatsko desetljeće' ili 'iznimnom poštovanju Vladimira Šeksa'. Tim se pohvalnim riječima, naime, Jurica izrazio o HDZ-ovskoj vrhuški u njegovom intervjuu u najnovijem broju Nacionalu, na koji je i uputio novinare Novog lista kad su od njega zatražili komentar o njegovom statusu u HDZ-u.

U tom broju Jurica, inače blizak aktualnom salzburškom uzniku Ivi Sanaderu, za svog bivšeg šefa nije imao riječi hvale. Čini se tako da su Juricu riječi hvale spasile unatoč pravomoćnoj presudi, dok su 'u roblje prodanog brata' Damira Polančeca pokopale, i to prije presude, a nakon svjedočenja pred povjerenstvom za Inu, uz objašnjenje da je 'nanio štetu ugledu stranke'.

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak konkretno objašnjenje nije dala, nego je samo kazala da se to možda dogodilo zato što se nije sastajao temeljni ogranak stranke čiji je Jurica član, a koji bi trebao odlučiti o brisanju.