PROZIVANJE ZA KORUPCIJU

Jovanović: HDZ-ove optužbe otužne i gadljive

05.01.2011 u 15:40

Bionic
Reading

SDP-ov saborski zastupnik i predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije Željko Jovanović izjavio je danas, komentirajući zahtjev članova HDZ-a da podnese ostavku, kako je sve što je jučer HDZ-ova trojka Bačić-Milinović-Kalmeta govorila na konferenciji za novinare 'otužno, gadljivo i razočaravajuće'

Umjesto da podnesu odgovornost za korupcijsku pljačku koja se dogodila u Hrvatskim autocestama u organizaciji vrha HDZ-a kojima oni pripadaju, oni pokušavaju lažima i neistinama oblatiti časne i poštene ljude, rekao je Jovanović novinarima na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća.

Čelnike HDZ-a pozvao je da idući ponedjeljak u isto vrijeme održe konferenciju za novinare te povuku sve laži i neistine koje su rekli na njegov račun.

"To bi bilo pošteno učiniti, jer sve što su govorili o mojoj osobnoj imovini je laž. Uostalom sve piše u imovinskoj kartici koju sam uredno predao na početku svog saborskog mandata", poručio je.

Što se tiče svoga rada u Upravnom vijeću KBC-a Rijeka rekao je kao je izuzetno ponosan na doprinos koji je dao radeći u tom vijeću pozivajući ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića da javno objavi sve zapisnike i odluke Upravnog vijeća.

"Ukoliko nađe i jednu spornu odluku ja ću se doživotno povući iz politike", poručio je Jovanović.

Svoj sam posao radio časno i pošteno, za razliku od ljudi iz vrha HDZ-a, rekao je dodavši kako bi "za dobrobit svih hrvatskih građana bilo dobro da na dulje vrijeme odu u oporbu - netko u zatvor, a netko u mirovinu".

Oštro je odbacio i optužbe da kao predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije blokira istrage prema svojim stranačkim kolegama nazivajući te optužbe "smiješnim".

Ja kao predsjednik Nacionalnog vijeća nemam nikakve ovlasti koje bi mogle djelovati na bilo koji istražni organ. Moj je posao da nadzirem kako ti organi rade, a to radimo kao Nacionalno vijeće te ja kao pojedinac ne mogu djelovati na bilo koje istražno tijelo, rekao je SDP-ovac Željko Jovanović.