KAKO DO PREDSJEDNIKA?

Josipoviću građani dolaze zbog siromaštva

04.01.2011 u 11:26

Bionic
Reading

Slijedom upita našeg čitatelja na Facebooku istražili smo proceduru za prijem građana u Ured predsjednika Josipovića

Budući da je interes građana za prijem u Ured predsjednika izuzetno velik, a usto mnogi od njih u neposrednom susretu s predsjednikom prilikom njegovih obilazaka gradova i županija dobiju usmeno obećanje za prijem u Ured, ipak je nužno potrebno obratiti se isključivo pisanim putem. Da bismo bili sigurni da će pismo stići do Ureda, najbolje ga je poslati kao preporučenu pošiljku. U dopisu trebaju biti navedeni točni podaci pošiljatelja, kao i njegovi brojevi telefona i e-mail adresa (ukoliko je
osoba ima).

Nakon što dopis sa zamolbom i svim potrebnim podacima stigne u Ured, odmah dobiva urudžbeni broj i zamolbu se stavlja na listu čekanja. Svakom građaninu Ured potom pisanim putem potvrđuje prijem njegove zamolbe, a uoči samog prijema osoblje ga na vrijeme obavještava o točnom terminu prijema.

Što se tiče uvjeta ili eventualnih tematskih ograničenja za prijem u Ured, doista ih uopće nema. To znači da se građani mogu prijaviti kako i sa svojim osobnim problemima, tako i sa svakim pitanjem vezanim uz ljudska prava, pravosuđe, korupciju, nezaposlenost i ostale socijalne probleme. Sam predsjednik izjavio je da mu se ljudi najčešće javljaju zbog nezaposlenosti i siromaštva. Što se tiče dobi, zanimanja, spola i stručne spreme građana koji se javljaju, Ured je pristupačan svima na jednak način.

U 2010. godini četiri je puta održana Kava s predsjednikom i na taj je način oko 430 građana posjetilo Ured. Prijavljuju se građani pojedinačno, ali i čitave obitelji, razredi, udruge i pojedine interesne skupine građana. Mladež i studenti pokazuju velik interes za prijem u Ured, iako su i putem Facebooka u komunikaciji s predsjednikom.

U prosincu, uoči božićnih blagdana, predsjednik je započeo očito novu tradiciju S predsjednikom na koncert, pa je i to jedna od mogućnosti da građani uživo ostvare susret s hrvatskim predsjednikom.

Zamolbe s točnim podacima pošiljatelja treba slati na:

URED PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE
Pantovčak 241
10 000 Zagreb
Hrvatska
++ 385 1 4565 191
++ 385 1 4565 299

ured@predsjednik.hr

U ovu temu možete se uključiti putem našeg projekta 'Vi pitate, oni odgovaraju' postavljanjem pitanja na našem forumu na Facebooku