PREDSJEDNIK O SLUČAJU MATVEJEVIĆ

Josipović žestoko 'oprao' Gredelja

03.08.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović u intervjuu Večernjem listu obrušio se na Vladimira Gredelja zbog slučaja Predraga Matvejevića, nazvavši ga 'jednim od najvećih štetočina u hrvatskom pravosuđu'

Komentirajući tvrdnje Vladimira Gredelja da je predsjednik Ivo Josipović pogriješio kad je Predraga Matvejevića imenovao svojim

izaslanikom, šef države je rekao da je Gredelj 'jedan od onih revolucionara koji su devedesetih najviše utjecali na slom pravosuđa, a danas se maskirao u velikog demokrata'.

'Osobno vjerujem da se ljudi uvijek mogu popraviti, pa sam na temelju nekih njegovih rečenica u posljednje vrijeme zaključio da se i on popravio. No, očito nije. On nastavlja na isti način kako je to radio i u vrijeme predsjedničke kampanje na strani Milana Bandića, no zaboravio je, čini se, da su izbori završili', naglasio je predsjednik Josipović.

Što se tiče slučaja Matvejević, predsjednik ne namjerava povući svoju odluku o imenovanju najprevođenijeg hrvatskog pisca izaslanikom u Međunarodnoj frankofonskoj organizaciji.