GOL U PRVOJ MINUTI

Josipović: Želim biti kaktus, a ne fikus

21.11.2009 u 18:56

Bionic
Reading

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović zaigrao je danas mali nogomet s ekipom Novog Vinodolskog u Delnicama gdje se u organizaciji Foruma mladih SDP-a Delnice odigrava humanitarni malonogometni turnir. Na oduševljenje stotinjak okupljenih u sportskoj dvorani, Josipović je već u prvoj minuti zabio gol mješovitoj ekipi Vrbovskog i Ogulina

Sudionicima turnira izrazio je zadovoljstvo što je s njima ne samo zbog kampanje već i zato što je turnir humanitarnog karaktera te će tako moći donirati opremu za delnički dječji vrtić Hojkica. Poželio im je dobru zabavu, u nadi da će pravedno davati golove i da će pobijediti. Ravnateljstvu dječjeg vrtića poklonio je zatim kompjutor s printerom te se uputio u Ravnu Goru.

U tamošnjoj dvorani Goranka održava se juniorsko državno prvenstvo u kuglanju, no Josipović se nije ulovio kugle, već je okupljenima u susjednoj prostoriji iznio svoj program. Naglasio je da se kandidirao za predsjednika jer Hrvatska mora biti pravednija zemlja nego što jest te smatra da naši zakoni nisu pravedni.

'Prije dva, tri mjeseca sreo sam svog bivšeg učitelja kako kopa po kanti za smeće. To je nešto što se ne smije dozvoliti, to je slika bijede koja je uhvatila Hrvtasku', rekao je Josipović te je uvjeravao prisutne kako će kada postane predsjednik raditi na tome da Hrvatska bude zemlja u kojoj će svatko za svoj pošten rad dobiti poštenu plaću, zemlja u kojoj će umirovljenici dostojno moći živjeti od svoje mirovine i u kojoj će svi mladi ljudi imati jednake prilike da se usavršavaju i nađu posao, a ne da se školuju za burzu rada.

Goranima je rekao da shvaća njihove probleme sa statusom prema zakonu, gubitkom radnih mjesta, odlaskom mladih ljudi, ali da zna da se to događa i u drugim sredinama. 'Svi osjećamo potrebu za pravednošću, ja to zovem novom pravednošću. Treba vratiti i unijeti moral u politiku, da država i društvo vrednuju sve ljude i da rad bude mjerilo svakoga od nas. Sve se to neće ostvariti ukoliko ne riješimo temeljni problem, a to je korupcija, koja je Hrvatskoj nanijela strašnu štetu. To je teška i dugotrajna borba, pozvao sam građane na savezništvo', govorio je Josipović Goranima te im se zahvalio što su se svojim dolaskom i oni javili. Zaključio je da se moramo opredijeliti konačno za neku novu, pravednu Hrvatsku, ili ćemo potonuti u mafijaštvo.

'Mnogi misle da je predsjednik države fikus, ja želim biti kaktus, što znači da predsjednik ima instrumente te da svojim autoritetom i ovlastima bode Vladu i sva državna tijela da rade posao drukčije, a naročito korupciju', naglasio je. Želi da kad uđemo u EU gradimo i odnose sa susjednim zemljama jer je to jamstvo mira i sigurnosti te se tako Hrvatska može plasirati na tržište i može biti predvodnik u regiji. Predsjednik mora osigurati i transformaciju naših oružanih snaga, poručio je Josipović i otišao na druženje s građanima u Vrbovsko.