VIDEO LINK

Josipović razgovarao s vojnicima u mirovnim misijama

01.01.2011 u 18:11

Bionic
Reading

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović i ministar obrane Davor Božinović razgovarali su danas s pripadnicima Oružanih snaga RH u međunarodnim mirovnim operacijama i misijama u Afganistanu, Siriji i Kosovu, zaželjevši im svako dobro u 2011. te da svoje zadaće i dalje obavljaju na najbolji način i da se po završetku misije sigurno vrate svojim obiteljima, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane

Predsjednik Josipović čestitao je pripadnicima OSRH na svemu onome što rade u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, istaknuvši važnost sudjelovanja u tim misijama za značaj i položaj Republike Hrvatske u međunarodnoj zajednici.

Ministar Božinović je rekao kako 2011. godina donosi prilike za donošenje novih dobrih odluka i u sustavu obrane. Istaknuo je kako za rad pripadnika Oružanih snaga RH u misijama i operacijama već tradicionalno dobivamo pohvale od međunarodne zajednice, zahvalivši svim vojnicima, dočasnicima i časnicima na njihovom predanom radu.

Ministar se posebno osvrnuo i na angažman u misiji ISAF u kojoj sudjeluje 319 pripadnika OSRH. Ova je godina ključna za operaciju ISAF jer je to godina u kojoj počinje tranzicija s međunarodnih snaga na afganistanske snage sigurnosti i godina koja donosi potrebu za dodatnim naporima u procesu pomirenja u toj zemlji, rekao je Božinović.

Kratko izviješće o svojim zadaćama predsjedniku Josipoviću i ministru Božinoviću video vezom predali su zapovjednici: iz misije ISAF (Afganistan) kapetan bojnog broda Marileo Staničić, iz misije UNDOF (Sirija, Golanska visoravan) bojnik Denis Vuković, te iz misije KFOR (Kosovo) bojnik Saša Crnec.

Razgovor video vezom organiziran je iz Zapovjedno operativnog središta Oružanih snaga RH čiji je rad predsjedniku Josipoviću i ministru Božinoviću predstavio zapovjednik ZOS-a brigadni general Vlado Šindler, uz nazočnost načelnika glavnog stožera RH generala zbora Josipa Lucića te zamjenike načelnika GS OS RH general pukovnika Slavka Barića i kontraadmirala Zdenka Simičića.