NAGRAĐEN OD PR-OVACA

Josipović proglašen komunikatorom godine

24.11.2011 u 18:22

Bionic
Reading

Predsjednik RH Ivo Josipović dobitnik je Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji za komunikatora godine, a Božo Skoko sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti dobitnik je nagrade za razvoj struke odnosa s javnošću

'Upravo je predsjednik Josipović svojim stilom i načinom komuniciranja unio nove vrijednosti u hrvatski javni i politički život, potičući dijalog, pomirbu, nadilaženje stranačkih i ideoloških razlika te promovirajući uporabu novih komunikacijskih tehnologija. Od svoga inauguracijskog govora pa sve do zadnjih nastupa na Facebooku, kada je komentirao svoj odlazak na rutinsku operaciju, predsjednik Ivo Josipović je pokazao dobar osjećaj za vrijeme, sadržaj i način odašiljanja svojih poruka, pokazujući kako se može postati dobar i učinkovit komunikator i zaslužiti poštovanje, bez obzira slagali se ili ne s njegovim političkim tezama. Svojim djelovanjem uvelike je pridonio jačanju digniteta uloge predsjednika države u hrvatskom društvu', stoji u obrazloženju stručnog žirija, sastavljenog od uglednih predstavnika struke iz tvrtki, javnog sektora, agencija za odnose s javnošću te visokoškolskih ustanova.

Što se pak tiče Bože Skoke, radi se o jednom od vodećih stručnjaka s područja odnosa s javnošću. Osim što odnose s javnošću promiče kao docent na Fakultetu političkih znanosti i voditelj kolegija iz odnosa s javnošću, zahvaljujući angažmanu na mnogobrojnim komunikacijskim projektima u posljednjih deset godina, postao je i jedan od vodećih hrvatskih praktičara u odnosima s javnošću.

Suutemeljitelj je i savjetnik za strateško komuniciranje jedne od vodećih agencija za komunikacijski menadžment - agencije Millenium promocija.

Među prvima je problematizirao pitanje imidža Hrvatske u svijetu, a na temu imidža Hrvatske u zemljama nastalim raspadom bivše Jugoslavije je i doktorirao.

Jedan je od utemeljitelja nagrade Grand PRix te je bio prvi predsjednik stručnog žirija za dodjelu ove nagrade 2007. i 2008. godine.

'Uvijek je zadovoljstvo vidjeti rezultate svoga rada, ali je neizmjerna je čast kad kolege i struka prepoznaju vaša zalaganja. Iako su odnosi s javnošću mlada struka, ona se u Hrvatskoj iznimno brzo razvija i profesionalizira. A na tom putu najvažniji su kvalitetno obrazovani profesionalci. Stoga sam iznimno ponosan na generacije svojih studenata, ali i činjenicu što sam dio tima koji je pokrenuo prvi poslijediplomski studij iz odnosa s javnošću u Hrvatskoj, koji upravo kreće s nastavom ovih dana na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Neizmjerno sam sretan što sam mogao spojiti teoriju i praksu ovog zanimanja, zbog čega sam posebno zahvalan kolegama koji su radili i rade u Millenium promociji, jer samo kroz praksu znanje može postati svrhovito', kazao je prilikom uručenja nagrade Skoko

Podsjetimo, prošle godine su priznanje za komunikatora godine dobili Suzana Reno Ritz, roditelji Luke Ritza, a prethodnih godina Grand PRix je uručen i glasnogovorniku Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslavu Borovcu te guverneru HNB-a Željku Rohatinskom