'ljevici pravi lijevi kandidat'

Josipović o utrci za Pantovčak: Prema anketama, Milanović ima problem u drugom krugu

03.06.2019 u 12:14

Bionic
Reading

Miroslav Škoro mogao bi biti vrlo ozbiljan kandidat desnice. Kolinda Grabar Kitarović nije se pokazala kao predsjednica i na svakom koraku je sramotila državu, ocijenio je Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik, gostujući na N1. Komentirao je i izglede Zorana Milanovića kao jednoga od mogućih SDP-ovih kandidata za predsjedničke izbore

Na pitanje kako ocjenjuje činjenicu da je i on jedan od mogućih SDP-ovih kandidata za predsjedničke izbore, uz Zorana Milanovića i Tonina Piculu, Josipović je rekao: 'Vode se neki razgovori. Vidjeli smo da Zoran Milanović jedini vodi kampanju na uspješan način. Vidio sam da prema anketama ima problem u drugom krugu.'

U emisiji Studio uživo N1 televizije komentirao je i to što je HNS pozvao Milanovića da bude kandidat za izbore jer smatraju da je on više liberal nego socijaldemokrat.

'To je njihova ocjena. Milanović je između ljevice i liberalizma. Mislim da ljevica treba imati pravog lijevog kandidata. Kad stranka provjeri tko bi to mogao biti, znat će se odluka. Stranka će do 15. srpnja donijeti odluku', rekao je Josipović.

Komentirajući mogućnost velike koalicije između SDP-a i HDZ-a, istaknuo je kako su mogući različiti scenariji jer 'u Europi postoje razni kompromisi stranaka da bi se izbjegla radikalizacija desnice'. Desni radikalizam, ustvrdio je, u temeljima je HDZ-a.

'Vidite kako u javnosti istupaju neki članovi HDZ-a. Uz sve kritike, premijer ne spada u tu radikalnu desnicu, no ima ljude koji su drugačiji, poput Davora Ive Stiera i Milijana Brkića. Sa svoje svjetonazorske strane imam više simpatija za Plenkovića nego za desniju stranu HDZ-a', istaknuo je Josipović.

  • +33
Ivo Josipović Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić