OSUĐENI GENERAL

Josipović o oduzimanju odličja Glavašu

09.08.2010 u 10:56

Bionic
Reading

Predsjednik republike Ivo Josipović izjavio je danas, upitan kada će oduzeti odličja Branimiru Glavašu, kako još nije dobio pravomoćnu presudu protiv Branimira Glavaša, a kada je dobije pogledat će jesu li ispunjeni svi zakonski uvjeti te će "postupiti isključivo po zakonu"

Svaka država, pa i Hrvatska može funkcionirati samo tako da poštuje svoje zakone, rekao je Josipović, nakon otvorenja Svjetskog kongresa iz medicine i prava.

Osvrnuo se i na depolitizaciju alke rekavši kako je alka iznimno važan dio naše kulturne tradicije, onaj dio koji će, kako je kazao, kada uđemo u EU biti nešto po čemu je Hrvatska prepoznata. Jučer je bila krasna priredba na ponos i Sinju i Hrvatskoj, ustvrdio je Josipović.

Upitan da prokomentira spajanje bolnica u Gradu Zagrebu, Josipović je rekao kako je to u jednom aspektu stručno pitanje koje se mora ponajprije razmotriti u okviru medicinske struke ali i upravno pitanje, koje se odnosi na to kako riješiti da sustav najbolje funkcionira.

"Grad Zagreb ima drugačije mišljenje o organizaciji. Znamo da postoji neka zakonska i ustavna podjela nadležnosti i u okviru toga treba tražiti rješenje. Ako je Grad Zagreb nadležan za određeno područje djelovanja treba mu prepustiti da o tome i odlučuje", ustvrdio je Josipović.

Rekao je i kako ga raduje uspješna turistička sezona, izrazivši nadu da će do kraja sezone podaci biti još bolji.