PREDSJEDNIK NA NORIJADI

Josipović: 'Ne kontroliram Lanu'

19.05.2010 u 08:16

Bionic
Reading

Na opće oduševljenje maturanata koji su na zagrebačkom Bundeku slavili zadnji dan škole, pojavio se predsjednik Josipović. Nacional javlja da je na Bundek stigao u pratnji jednog čuvara i ležerno se došetao do vesele mase, koja ga je dočekala pljeskom i ovacijama

Svi su se htjeli slikati s predsjednikom Ivom Josipovićem, rukovati, a ljubili su ga i dječaci i djevojčice. Nedvojbeno će se brojne slike postaviti na Facebook.

Nakon poziranja, mladi su 'rešetali' predsjednika pitanjima o Polančecu i Sanaderu, o odnosima sa Slovenijom i Srbijom. Spremno im je odgovarao na svako pitanje. Na red je došlo i ono o mladenačkom ludiranju. 'Jeste li se napili na svojoj norijadi', čuo se uzvik jednog od maturanata. Josipović nije oklijevao ni sekunde te je spremno poručio da nije.

Stao je predsjednik bez razmišljanja i pred novinare koji su ga prvo pitali je li njegova kći Lana, inače maturantica 15. gimnazije među mladima na Bundeku. Otkrio je da ju je ispratio ujutro te da se sigurno negdje zabavlja. Na opasku novinara, je li je došao kontrolirati, Josipović je odgovorio da se kao tata ne bi usudio doći u kontrolu svoje kćeri.

Nakon mnogobrojnih pitanja maturanata o aktualnim zbivanjima u zemlji pozvao ih je da se uključe u politiku. Siguran je da će većina donedavnih srednjoškolaca na faks, neki na posao, a svjestan je da će neki i na burzu. Svima njima, ali i njihovim roditeljima zaželio je sreću u budućem životu.