ŽUPNIK FRANJO JURČEVIĆ:

'Josipović je jugonostalgičar, a Tadić srbočetnik!'

01.09.2011 u 17:17

Bionic
Reading

Kastavski župnik i profesor filozofije Franjo Jurčević ne miruje: žestoko se okomio na Ivu Josipovića kojeg naziva '(ne)predsjednikom', na Borisa Tadića za kojeg kaže da je 'srbočetnik', dok za zastupnika Milorada Pupovca tvrdi da bi mu trebalo oduzeti saborsku plaću i pokazati mu gdje je zapravo njegova prava domovina

Otkako mu je riječki nadbiskup Ivan Devčić zabranio da na službenim stranicama župe u Kastvu objavljuje svoj blog prepun prostota i omalovažavanja (zapravo je to bila obična fašistička rupetina), don Franjo Jurčević na tim stranicama ima link na blog 'Zupnik.blog.hr', ali i povremeno objavljuje vijesti koje vode izravno na njegov blog, baš kao što je to bilo s jučerašnjom informacijom o bizarnom susretu i ručku koji je imao s kolegom blogerom iz Like, don Anđelkom Kaćunkom.

'Dana 31. 08. 2011. susrela su se u Kastvu dvojica svećenika blogera, don Anđelko Kaćunko i vlč. Franjo Jurčević. Nakon srdačnog susreta i kratkog razgovora otišli su u riblji restoran Ugor gdje ih je jelom i pićem izvrsno počastio gospodin Ive Bočina', piše Jurčević koji očito želi privući pažnju na, za mnoge, već zaboravljene ispade. Eto, pažnja je privučena.

U blogu 'Teška tuga zahvatila (ne)predsjednika Josipovića' od 27. kolovoza, koji, kao i uvijek potpisuje kao 'Franjo Jurčević, župnik', između ostalog kaže: 'Njegovi prijatelji četnici i teške Jugoslavenčine nisu ga htjele poslušati pa su se prije žestokog napada na svoju nekadašnju stoljetnu koloniju Hrvatsku, grdno okomili.

Josipović
je očito i Tadiću i Jeremiću i Pupovcu savjetovao da se s ponovnim stvaranjem srbočetničke kolonije na ovim prostorima sačeka, ali jok: oni istrčavaju pred rudo. Oni na ovim prostorima ponovno hoće veliku Srbiju, i to odmah i sada. Mislim da to neće ići iako se glavnina naše Hrvatske vojske nalazi u Afganistanu'.

Jurčević
smatra da nije loše što je tim 'srbočetnicima', kako kaže više puta, odgovorila Jadranka Kosor, ali žali što sve ostaje 'samo na riječima' i što se ne odgovara 'žestoko, i to daleko većom mjerom', iako ne kaže kojim bi to mjerama ili kalibrima oružja trebalo reagirati.

No, ipak Jurčević nabraja neke potrebne 'mjere' pa kaže: 'Kao prvo, Pupovcu oduzeti saborsku plaću i pokazati mu gdje je zapravo njegova prava domovina. Ako je njegova kritika Kosorčinog pozdrava hrvatskim generalima u Haagu iskrena, onda neka ne obmanjuje svoju srpsku zajednicu, nego neka smjesta iziđe iz Jadrankinog i sramotnog HDZ-ovskog zagrljaja i tako prouzroči prijevremene izbore i pad sramotne HDZ-ove podmukle izdaje Hrvatske i hrvatskih interesa.'

Šiba Jurčević i po hrvatskoj premijerki i po predsjedniku Srbije: 'Ako Jadranka Kosor ili bilo tko od (ne)odgovornih na vlasti ima imalo petlje onda bi se trebali doista ugledati na potez srbočetnika Tadića koji je svome velikom obožavatelju i prijatelju Ivi Josipoviću javio da danas neće biti prisutan u Dubrovniku na nastupu Srpske filharmonije.

Time je Tadić jasno pokazao da bi više volio po Dubrovniku čuti zvukove topova i granata (zapravo paljenje guma!) nego vlastitu srpsku filharmoniju.'

Jurčević smatra da Ivo Josipović ne želi i ne radi dobro Hrvatskoj: 'Znam da je to za Josipovića teška tuga, ali već će jugonostalgičar naći lijeka da prebrodi i tu krizu, a u međuvremenu da s Tadićem, Jeremićem i Pupovcem smisli štogod drugo što bi moglo naškoditi samostalnosti Hrvatske'.