SVE ZBOG ZAMP-A?

Josipović izbjegao primanje kod Pupovca!

04.01.2013 u 15:28

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem tradicionalnom primanju Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića nije se pojavio predsjednik RH Ivo Josipović, koji se inače svake godine odazivao ovom događaju

Josipović je na primanje na koje su pozvani predstavnici političkog života i javnog života poslao izaslanika, Sinišu Tatalovića.

'Voljeli bismo da je predsjednik ovdje kao i svih ovih godina', rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a. Na novinarsko pitanje smatra li da se Josipović nije pojavio zbog prošlogodišnjeg sukoba s njim, Pupovac je kazao da je 'predsjednik rado viđen gost svake godine, pa bi bio i danas'.

Na primanju će biti uručene i nagrade Srpskoga narodnog vijeća za doprinos razvoju srpskih institucija, za antifašizam te za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa, a prošle je godine nagradu SNV-a dobio upravo Josipović.


Nakon idiličnog početka godine, odnosi na relaciji Josipović - Pupovac naglo su zahladili kada je tjednik Novosti, koji izdaje SNV, počeo pisati o Josipovićevoj ulozi u ZAMP-u i namještanju poslova za njegove prijatelje.

Predsjednik je Pupovca pak optužio da se bavi etnobiznisom te se naglo zbližio s predsjednikom Srpskog demokratskog foruma Veljkom Džakulom, koji predstavlja oporbu Pupovcu u hrvatskom korpusu srpske nacionalne manjine.

Komentar iz Ureda predsjednika zasad nismo uspjeli dobiti.

Josipovićeva čestitka pravoslavnim vjernicima

'Tradicionalnim pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi'! želim sretan Božić svim kršćanskim vjernicima koji blagdan Božića slave po julijanskom kalendaru.

Blagdan Božića ujedno je blagdan mira i bratske povezanosti među ljudima. Uvjeren sam da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama promiču životni optimizam i odgovorno društveno ponašanje, toleranciju i suradnju, u cilju općeg dobra naše domovine.

Želim svima radosno blagdansko obiteljsko i vjerničko zajedništvo i ujedno svako dobro u 2013. godini!'