DRŽAVNI VRH U AMERICI

Josipović iz New Yorka, Kosor u New York

26.09.2010 u 11:10

Bionic
Reading

Hrvatski državni vrh u Sjedinjenim je Američkim Državama - Ivo Josipović je iz New Yorka otputovao u Los Angeles, a u New York je povodom 65. zasjedanja Opće skupštine UN-a stigla i premijerka Jadranka Kosor

Predsjednik Republike Ivo Josipović iz New Yorka je otputovao u Los Angeles, gdje će prisustvovati otvaranju izložbe o hrvatskim pravednicima među narodima. Sastat će se i s predstavnicima Američko-židovskog odbora te hrvatskim iseljenicima.

U New York je u povodu 65. zasjedanja Opće skupštine UN-a stigla i premijerka Jadranka Kosor. Posjet Wall Streetu, govor pred Općom skupštinom UN-a i susret s pripadnicima hrvatske iseljeničke zajednice u Hrvatskom kulturnom centru Svetog Nikole Tavelića njezin je program u iduća tri dana.

Na East Riveru za Hrvatsku ovih dana intenzivno lobira i šef diplomacije Gordan Jandroković. Jučer je na 65. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a u New Yorku sudjelovao na ministarskom sastanku povodom obilježavanja 10. godišnjice rezolucije 1325 Vijeća sigurnosti o doprinosu žena miru i sigurnosti.