HOĆE NEĆE

Josipović i Kosor još nisu uskladili termine

10.09.2011 u 16:23

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je izjavio kako je pobačaj pitanje savijesti te da nitko ne tjera vjernike da idu na pobačaj

Hrvatski predsjednik to je rekao na upit novinara, nakon susreta sa skupinom građana, komentirajući poziv vojnog biskupa Juraja Jezerinca vjernicima da ne poštuju zakon koji odobrava pobačaj.

'To je u prvom redu pitanje savjesti i nitko nikoga ne tjera na pobačaj. Svatko odlučuje sam i žena ima pravo izbora', poručio je Josipović.

Kad kažemo da hrvatsko zakonodavstvo odobrava pobačaj to ne znači da ga i preporuča kao nešto što je dobro, rekao je predsjednik Josipović, dodajući kako znamo da to nije dobro, ali žena ima pravo odabira.

Na upit hoće li u predizbornoj kampanji dvije najveće stranke biti iskrene prema biračima i reći da 10 tisuća zaposlenih u javnom sektoru vjerojatno čeka otkaz, Josipović je rekao kako 'nije čuo da je to itko rekao na taj način'.

'Ja ne očekujem samo od dvije najveće stranke, nego od svih stranaka da budu iskreni prema biračima. To je dio demokracije i siguran sam da će građani znati prepoznati tko u svojim predizbornim programima obećaje realno, a tko nerealno', izjavio je.

Ponovio je i kako se neće upuštati u kampanju te ne želi procjenjivati ni jednu, ni malu ni veliku stranku.

O tome kada će se sastati sa premijerkom Jadrankom Kosor, rekao je kako za danas nije predviđen sastanak i da se još dogovaraju termini. 'Nema zapreke, kad god je termin slobodan gospođi Kosor i meni, vrlo rado', poručio je.

U svom uredu predsjednik Josipović primio je članove tamburaškog orkestra KUD-a Gaj, predstavnice organizacije žena Kašina, Hrvatskog mažoret saveza i Zagrebačkih mažoretkinja, boćarskog kluba Bizovac te dječake Rukometnog kluba Zagreb.

Predsjednik Josipović danas je primio i Jeffreya Wiganda, najvećeg svjetskog zviždača duhanske industrije, ovjekovječenog u holivudskom hitu 'Probuđena savjest', te mu je uručio Priznanje za osobit doprinos poboljšanju kvalitete života i zdravlja ljudi i doprinos u zakonskoj regulativi pušenja u svijetu.