DOČEK NOVE GODINE

Josipović i Bandić na Trgu, a Mesić u MORH-u

Bionic
Reading

Dok Stipe Mesić, predsjednik na odlasku, bude u MORH-u na dočeku nove 2010. davao podršku vojnicima u misijama, njegovi potencijalni nasljednici Ivo Josipović i Milan Bandić mogli bi jedan drugome čestitati novu godinu ako susretnu na glavnom zagrebačkom trgu

Ivo Josipović će novu 2010. godinu dočekati u krugu obitelji, a nakon toga prošetat će do Trga bana Josipa Jelačića na 'druženje s građanima'.

Ako ga ne spriječi verbalni okršaj ili, manje vjerojatno, čestitanje nove protukandidatu Milanu Bandiću, Josipović će prozujati po in mjestima u Zagrebu na kojima se uglavnom skupljaju mlađi ljudi koji su i od početka bili njegova ciljna skupina, ako je suditi po izboru glazbenih izvođača poput TBF-a, Urbana, Gorana Bare itd.

Bandić će također Novu dočekati u krugu obitelji, nakon čega planira druženje s građanima na glavnom trgu. Bandić će općenito drugi krug kampanje više posvetiti Zagrebu čiji su mu građani, usprkos tomu što je pobijedio na izborima za gradonačelnika, dali neočekivano mali broj glasova, tj. 15,64 posto, dok je Josipović od Zagrepčana dobio 34,57 posto glasova.

Predsjednik Stipe Mesić kontrolirat će stanje i davati potporu hrvatskim snagama u vojnim misijama u Afganistanu, na Kosovu i Golanskoj visoravni. Prvi dan nove godine Mesić će provesti u Beču, u oproštajnom posjetu prijatelju, austrijskom predsjedniku Heinzu Fischeru, a njih dvojica će sa suprugama poslušati tradicionalni bečki novogodišnji koncert.