OPET NA TWITTERU

Josipović do kasno u noć pratio što će biti s Titovim trgom pa podržao Hasanbegovića

01.09.2017 u 10:53

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Ivo Josipović budno je do kasno u noć pratio sinoćnja događanja u zagrebačkoj Skupštini. Nakon što je poslije ponoći izglasana promjena imena Trga maršala Tita svoje impresije s javnosti je podijelio putem Twittera

Skidanje ploče s imenom vođe antifašističkog pokreta i jugoslavenskog diktatora nije ga previše uzrujalo. Najavljuje da će trg opet dobiti njegovo ime nakon idućih izbora. Pritom je Zlatka Hasanbegovića, nositelja ideje o promjeni trga, nazvao Hasom.

'Podržavam Hasinu ideju da se ploče s Trga maršala Tita pohrane u muzeju. Nećemo morati raditi nove kad nakon idućih izbora vratimo Titov trg', napisao je Josipović.

Nekoliko sati ranije napisao je: 'A sada, narode, med i mlijeko... Sutra svi kišobrane, padat će pečeni pilići s neba. Powered by Hasanbegović&Esih.'

  • +8
Ivo Josipović Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Podsjetimo, Josipović je posljednjih tjedana vrlo aktivan na Twitteru. Krenuo je sa žestokom kritikom propovijedi splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića na Veliku Gospu, kada se zapitao je li 'stigla svježa bunika'.

Njegove objave izazvale su reakciju udruge Vigilare koja je tražila javnu ispriku od njega.