MILANOVIĆ NA 101

Josipović će se boriti protiv korupcije

07.11.2009 u 12:41

Bionic
Reading

'Od početka sam vjerovao da imamo najbolje kandidate te da smo izabrali najboljega - Ivu Josipovića. Novog predsjednika vidim kao stup sustava i borca protiv korupcije. Onaj tko misli da je to Milan Bandić, neka si ga bira', rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u 'Intervjuu tjedna' na Radiju 101

'Možda neću raditi kao konj, ali sam imao konjske živce dosad. Milan Bandić sad bježi, što govori i o njegovom karakteru. Ide sada kad se Zagreb nalazi u velikim financijskim problemima, očito više nije seksi biti gradonačelnik', izjavio je Zoran Milanović te dodao da SDP ne namjerava rušiti Bandića traženjem referenduma, jer će 'respektirati Bandićevu pobjedu na gradonačelničkim izborima'.

'Ako Josipović ne pobijedi na izborima, očekujem nekoliko onih koji će pokrenuti pitanje moje ostavke. No Ivo Josipović i Ljubo Jurčić su, po mome mišljenju, najbolje što je SDP imao za ponuditi', odgovorio je Milanović na pitanje o svojoj ostavci u slučaju SDP-ova poraza na predsjedničkim izborima.

'Milan Bandić nije Branimir Glavaš niti sam ja Ivo Sanader. Bandića nitko nije tjerao iz stranke, on je sam pobjegao', komentirao je Milanović stanje unutar svoje stranke.

Prema Milanovićevu mišljenju, Bandić je financirao svoju kampanju 'lovom Zagrepčana'.

Šef SDP-a smatra da su problemi unutar Holdinga i postavljanje nerealnog proračuna problemi s kojima će se Bandić morati suočiti nakon završetka kampanje.