CURE PROPISI

Izvor iz istrage: Josipa Rimac pokušala skinuti točku s dnevnog reda Vlade

03.06.2020 u 09:17

Bionic
Reading

Osim što je pokušala utjecati na čelne ljude ministarstava poljoprivrede i državne imovine, sada već bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave, nedavno uhićena Josipa Rimac, prema nalazima tajne USKOK-ove istrage, pokušala je “svoje pipke” pustiti i prema Uredu za zakonodavstvo Vlade RH

Ta informacija dosad nije bila poznata, ali kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, provodeći tajne dokazne radnje istražitelji su došli do saznanja da je Rimac pokušala utjecati na to da se s dnevnog reda koordinacije Vlade RH skine postupak o sukobu nadležnosti dvaju ministarstava - poljoprivrede i državne imovine prema tvrtki C.E.M.P.

Riječ je o točki optužbe, navodi dalje Jutarnji list, koja Rimac tereti da je pokušala pomoći čelnicima C.E.M.P.-a. da dobiju sve potrebne uporabne dozvole za vjetroelektranu Krš-Pađene.

Zdenka Pogarčić, ravnateljica Vladina Ureda za zakonodavstvo, za Jutarnji je potvrdila da ju je Josipa Rimac telefonski kontaktirala u više navrata kako bi na nju utjecala da s dnevnog reda Koordinacije Vlade skine točku o sukobu nadležnosti između Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva državne imovine prema tvrtki C.E.M.P.

'Poznato mi je da je državna tajnica kontaktirala i moje suradnice, s molbom da se predmetna točka odgodi, odnosno skine s dnevnog reda nadležne Koordinacije. Tom prilikom je dobila uputu i informaciju da je formiranje dnevnog reda i skidanje točaka u nadležnosti Koordinacije, a ne ovog Ureda', rekla je Zdenka Pogarčić za Jutarnji list.

USKOK tereti Josipu Rimac da se u proteklim mjesecima jako trudila “pomoći” spomenutim investitorima, odnosno njihovoj tvrtki C.E.M.P. da njihova vjetroelektrana Krš-Pađene uz zaobilaženje propisa dobije sve potrebne dozvole te stekne status povlaštenog proizvođača električne energije i tako ostvaruje znatno veći profit.

Rimčeva, prema optužbi, nije utjecala samo na suosumnjičene šefove Hrvatskih šuma da povuku svoja negativna mišljenja vezano za vjetropark Krš-Pađene, nego je pritiskala i spomenute službenike u Vladi, ministre, njihove pomoćnike, državne tajnike...