DOK SE ŠPREM NE OPORAVI

Josip Leko postao privremeni šef Sabora!

27.06.2012 u 13:16

Bionic
Reading

Potpredsjednik Sabora Josip Leko privremeno će na mjestu predsjednika Sabora zamjenjivati još uvijek aktualnog šefa Sabora Borisa Šprema. Takvu odluku donio je sam Šprem, koji se u bolnici oporavlja nakon laparoskopske operacije na kostima glave

'Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem na temelju članka 33. stavka 2. poslovnika Hrvatskog sabora donio je odluku kojom je odredio da ga za vrijeme njegove spriječenosti u obnašanju predsjedničke dužnosti zamjenjuje potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko', stoji u priopćenju koje je odaslano javnosti.

Iako se u šturom priopćenju ne navodi konkretan razlog zamjene, sasvim je jasno da Šprem zbog bolesti ne može obavljati svoje dužnosti predsjednika Sabora. Podsjetimo, prošlu srijedu Šprem je podvrgnut laparoskopskoj operaciji na kostima glave ili točnije rečeno u području sfenoidnog sinusa. Kako je prije nekoliko dana priopćeno iz njegovog ureda, histološki nalaz odstranjenog tkiva pokazao je da se radi o lokalnom recidivu bolesti te da Šprem mora započeti terapiju prema protokolu za multipli mijelom uz lokalno zračenje sfenoidnog sinusa. Naime, Šprem već neko vrijeme boluje od multiplog mijeloma, zloćudne bolesti plazma stanica krvi, od čega se liječio na Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb, što je uključivalo i teške kemoterapije.

O odluci da mijenja predsjednika Sabora danas je obaviješten i Josip Leko.

'Meni je žao što je došlo do toga da je predsjednik Sabora Boris Šprem spriječen i da je bolestan. Nadam se da će pobijediti bolest i ovaj put. Želim mu sreću i da se uspješno vrati na svoju dužnost u Hrvatski sabor', kazao je Leko saborskim novinarima.

Upitan kako će novonastala situacija utjecati na njegove druge dužnosti, s obzirom da uz funkciju potpredsjednika Sabora sjedi na čelu Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav, Leko je kazao: 'Poslovnik ne uređuje ništa vezano uz obavljanje zamjene predsjednika. Ja sam i do sada bio izabran za potpredsjednika Sabora i nadam se da tu dužnost obavljam dobro.'