UNIŠTEN FERRARI

Josip Kerum: 'Vozio sam samo 150'

06.04.2010 u 11:33

Bionic
Reading

Mladi Josip Kerum koji se prošlog vikenda proslavio uništenjem stričevog Ferrarija kaže da je izgubio kontrolu nad automobilom jer mu se činilo da mu je nešto izletjelo pred automobil. U trenutku nesreće autocestom je vozio brzinom od 150 km/h, tvrdi u razgovoru za Večernji list

'Učinilo mi se kao da je nešto izletjelo pred automobil. Ne znam što je bilo, možda neka životinja. Jednostavno sam refleksno reagirao, okrenuo upravljač i tako izgubio kontrolu nad automobilom. Ni sam ne znam koje su mi se misli vrtjele po glavi dok sam se vrtio na cesti. Čim je automobil stao, izletio sam i počeo mahati, upozoravao ostale vozače da uspore, da se ne bi dogodilo veće zlo', ispričao je Josip Kerum novinarima Večernjaka.

Misli da po zakonu više nije mladi vozač jer je ispit položio i počeo voziti u veljači 2008. kada je vrijedio stari zakon po kojem je mladi vozač dvije godine.

'To mi je isteklo, da nije tako, ne bih ni sjeo za upravljač Ferrarija', objašnjava Josip.

Novinarima je otkrio i da ga nitko u obitelji nije kudio zbog prometne u kojoj je posve uništio stričev Ferrari jer im je najvažnije da je zdrav i čitav, a štetu ionako pokriva osiguranje.

Policija je Josipa Keruma odlučila nagraditi s nekoliko prijava. Jedna je zbog prekoračenja brzine, a tek bi se, tvrde u policiji, trebalo ustanoviti koliko brzo je vozio. Drugu je dobio jer mu je izmjereno 0,09 promila alkohola u krvi, a treću jer kao mladi vozač ne smije upravljati autom snažnijim od 100 konjskih snaga. A Ferrari je imao čak četverostruko više konja.