normalizacija života

Josić: Sisak je danas u težoj situaciji nego ikada ranije u svojoj povijesti

19.04.2021 u 16:39

Bionic
Reading

Na predstavljanju Željke Josić, kandidatkinje HDZ-a za sisačku gradonačelnicu, predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak kako je ona bila sjajna saborska zastupnica, pokazala je brigu za Sisak i županiju te za demografsku obnovu, što je ključna tema i za Hrvatsku

Kandidaturu za gradonačelnicu, pod motom "Sisak ima budućnost", u tom je gradu u nazočnosti stranačkih čelnika predstavila državna tajnica za demografiju i mlade dr. Željka Josić.

"Želimo da Sisak bude sretan grad u kojem će naši mladi i naša djeca imati sretno djetinjstvo ispunjeno adekvatnim sadržajima i imati priliku za ostvarenje svojih snova. Sisak je grad bogate povijesti, u kojem se još osjećaju posljedice Domovinskog rata, kojeg je zahvatila svjetska pandemija, a nakon toga i razorni potres. Sve je to rezultiralo da je Sisak danas u težoj situaciji nego ikada ranije u svojoj povijesti", rekla je kandidatkinja Josić.

Istaknula je da je radi normalizacije života najvažnije spriječiti daljnje iseljavanje, a nužne su i mnoge druge promjene. Dodala je kako Sisak danas ima onoliko stanovnika koliko je prije bilo radno aktivnog stanovništva.

Iskazala je razočaranost nesposobnošću gradske vlasti riječima: "Dosta je stranačkog vođenja grada i neiskorištavanja njegovih potencijala."

Ocijenila je kako je nova generacija puna elana, ali treba prostor i uvjete za rad, pri čemu je istaknula nužnost otvaranja poduzetničkih zona i inkubatora.

"Ovo je prilika da se prestanu problemi gurati pod tepih te da počnemo graditi novi Sisak. Zajedno ćemo postaviti čvrste temelje za razvoj grada i bolju budućnost svih naših građana", rekla je Josić i najavila demografsku obnovu kroz besplatne vrtiće, pomoć budućim poduzetnicima od nepovratnih 50.000 kuna, povećanje stipendija za studente i srednjoškolce te pomoć obrtnicima i poduzetnicima.

Kandidaturu Željke Josić poduprli su, osim Andreja Plenkovića, i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državni tajnici, saborski zastupnici i drugi dužnosnici.

"Drago mi je da u Sisku uz Željku imamo i Ivana Celjaka, našeg saborskog zastupnika i kandidata za župana, imamo mlade pune energije, snage, elana i znanja, koji su spremni preuzeti najvažnije dužnosti nakon lokalnih izbora", rekao je predsjednik Vlade.

Istaknuo je da je dr. Josić bila sjajna saborska zastupnica, da je pokazala brigu za grad Sisak i Sisačko-moslavačku županiju te za demografsku obnovu, što je ključna tema za Republiku Hrvatsku.

"Naša je Vlada u svojem mandatu nastojala pomoći cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji i gradu Sisku jer smo svjesni nagomilanih problema", rekao je Plenković.

Dodao je kako se "problemi mogu rješavati jedino u sinergiji lokalne i županijske vlasti s Vladom, što je poruka obnove i revitalizacije, ekonomskog napretka, socijalnog uključenja i izgradnje prometne infrastrukture".

Vlada je najavila završetak autoceste od Lekenika do Siska, koja će znatno promijeniti kvalitetu života i perspektivu grada i građana, rekao je Plenković i dodao kako vjeruje da će Željka Josić, uz potporu Vlade i HDZ-a, dobiti i potporu građana, što će biti na dobrobit Siščanki i Siščana.