TRI BRODA I ZRAKOPLOV

Još uvijek traje potraga za rumunjskim surferom

30.08.2009 u 11:26

Bionic
Reading

U pulskom akvatoriju jutros je nastavljena potraga za jedriličarom na dasci koji je sinoć oko 20 sati nestao u moru kod Zlatnih stijena u Puli, a za kojim se tragalo noćas sve do pola noći, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i razvitka

Dodaje se da je potraga nastavljena jutros s tri broda i uz pomoć zrakoplova koji pretražuju naznačeni akvatorij.

Prema podacima resornog ministarstva, traga se za rumunjskim državljaninom u dobi od 34 godine koji je na sebi imao sivu odjeću, daska na kojoj je isplovio s gornje strane je plave, a s donje bijele boje, dok je jedro bijelo s plavim i crvenim prugama.

On je sinoć oko 20 sati uočen kako se bori s valovima i jakim vjetrom, kako se bezuspješno pokušava dignuti na dasku te kako ga je jaka bura odnosila sve dalje prema pučini. U potragu za surferom sinoć su se nakon poziva građana Centru 112 uključili policija, Lučka kapetanija i remorker Brodospasa Junak te četiri broda trgovačke mornarice stranih zastava koji su plovili područjem traganja, a upozoreni su i svi trgovački brodovi u akvatoriju.

Jutros se u traganje uključio i zrakoplov MORH-a Pilatus, uz plovila kapetanije Pula i pomorske policije te brod Obalne straže.

Na obalnoj radiopostaji Rijeka emitira se poruka hitnosti, kako bi svi brodovi koji plove na tom području obavili promatranje. Spasilačkim jedinicama potragu otežavaju teški vremenski uvjeti - bura i veliki valovi.