BORIS TADIĆ

'Još uvijek ima onih koji mržnjom hrane svoj patriotizam'

01.10.2011 u 21:04

Bionic
Reading

Balkan mora postati mjesto suradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute svaka mržnja i osveta

Srbijanski predsjednik Boris Tadić kazao je danas, na komemorativnoj svečanosti posvećenoj žrtvama nacizma u Jajincima, da na Balkanu još ima onih koji osvetom i mržnjom hrane svoj patriotizam i ambiciju da budu jači i drugačiji.

Budućnost se ne gradi na tim temeljima, dodao je Tadić govoreći kako danas Srbija želi izaći iz povijesnih spirala nasilja i mržnje, i graditi svoje spokojstvo i blagostanje rješavajući mirno i na demokratski način probleme s onima uz koje živi.

Balkan mora postati mjesto suradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute svaka mržnja i osveta, nastavio je predsjednik Srbije. Naglasio je da Srbija istovremeno nikada neće zaboraviti svoje žrtve i pristati na prekrajanje povijesti.

'U Srbiji, u kojoj se čvrsto vrednuje antifašistička tradicija, svaki čovjek i svaka nacionalna zajednica prihvaćeni su kao ravnopravni članovi društva', kazao je i nastavio:

'Budite sigurni da ću i nadalje braniti građanska i ustavna prava svih građana i da ću braniti mir i jednake mogućnosti za sve.'