DRUGI POŽARI UGAŠENI

Još gori u Islamu i Raštanima

22.07.2012 u 21:50

Bionic
Reading

Požar na području Radonića ugašen je danas je u 17,00 sati, a izgorjelo je oko 12 ha trave i niskog raslinja, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

Požar su gasili pripadnici DVD-a Drniš, Perković i Šibenik, ukupno 11 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila.

Požaru otvorenoga prostora u zaseoku Krnići Donji kod Konjevrata ugašen je u 16,37 sati, a gasili su ga pripadnici JVP Šibenik i DVD-a Zablaće i Brodarica Krapanj, ukupno 17 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila.

Požar na području Kožlovac kod Benkovca ugašen je u 17,00 sati. U požaru je izgorjelo oko tri hektara trave, niskog raslinja, oko 400-tinjak trsova vinove loze i više desetaka stabala maslina. Požar su gasili pripadnici JVP Benkovac, DVD-a Polača i Stankovci, ukupno 12 gasitelja sa četiri vatrogasna vozila te jedan kanader.


Požar uz prugu na području Kaštela, predio Sadine ugašen je danas u 17,30 sati. Izgorjelo je oko 3,5 ha trave, makije, nešto voćaka i maslina. Požar je gasilo 47 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila, protupožarni vlak Robel, a iz zraka 2 helikoptera s uređajem za gašenje i jedna kanader.

Požar kod Žitnića na području Moseća lokaliziran je danas 18,14 sati. Izgorjelo oko 38 ha trave i niskog raslinja, a požar je gasilo 10 vatrogasaca s 4 vatrogasna vozila iz JVP Drniš i DVD-a Drniš. Požar su iz zraka gasila tri kanadera.

Požar otvorenog prostora na području Dicma u predjelu Krušvara lokaliziran je u 17,30 sati. Požar u kojem je izgorjelo oko 5 ha hrastove šume gasili su pripadnici DVD-a Dicmo, DVD-a Sinj i DVD-a Trilj, ukupno 16 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila te jedan kanader i dva helikoptera s uređajem za gašenje.

Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je večeras u 19,49 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Islama Grčkog. Gori trava i nisko raslinje, a požar gase pripadnici JVP Benkovac i JVP Zadar te dva canadaira. Gašenje je tijeku.

Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je u 19,30 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Raštane Donje. Gori trava i nisko raslinje, a požar uz gasitelje iz JVP Biograd gase i dva kanadera. Gašenje je u tijeku.