SUKOB NA GRANICI

Joras kosilicom napao i ozlijedio radnika

01.07.2011 u 13:37

Bionic
Reading

Kontroverzni Joško Joras jučer se poslijepodne ručnom kosilicom obrušio na djelatnika građevinske tvrtke iz Buja, iznerviran jer su radnici uređivali zemljište kod susjeda, Urbana Cerara, s kojim je Joras u višegodišnjem sporu.

Kako je izvijestila PU istarska, ne iznoseći ni inicijale, incident u kojem je jedna osoba lakše ozlijeđena dogodio se oko 15 sati na području mjesta Škrile, a zbog drskog ponašanja Jorasu slijedi optužni prijedlog prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

'Provedenim policijskim izvidima, utvrđeno je da su tijekom jučerašnjeg dana 54-godišnjak iz Ljubešćice i 25-godišnjak iz Buja obavljali poslove čišćenja i uređivanja zemljišta, u vlasništvu 46-godišnjaka iz Buja. Za vrijeme rada primijetili su da ih neprestano fotografira 61-godišnji državljanin Slovenije, a koji je, osim njih, fotografirao i vozilo kojim je dvojac došao na posao. Oko 14.50 sati stariji je muškarac odlučio saznati zašto ih 61-godišnjak neprestano fotografira. Prišao je državljaninu Slovenije, koji je u tom trenutku ručnom kosilicom kosio travu, te ga je upitao za razlog fotografiranja. Nakon što mu 61-godišnjak nije odgovorio, 54-godišnjak je ponovio pitanje, na što se državljanin Slovenije okrenuo i pojačanim gasom kosilicu usmjerio prema nogama 54-godišnjaka, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede. Kako bi spriječio daljnji napad, ozlijeđeni je muškarac odgurnuo od sebe državljanina Slovenije, koji je pritom pao na tlo, nakon čega su se obojica udaljila s mjesta događaja', izvijestila je PU istarska.

Ozlijeđeni radnik Valenta Sokač zadobio je više porezotina po potkoljenicama te su mu ozljede, kvalificirane kao lakše, sanirane u umaškom Domu zdravlja.