boris jokić

'Druge zemlje pripremaju scenarije, a hrvatski političari su na moru i brčkaju se u plićaku dok roditelji i nastavnici nemaju odgovore'

16.08.2020 u 19:12

Bionic
Reading

'Hrvatske obrazovne vlasti uvelike kasne s pripremama za početak školske godine', smatra hrvatski pedagog i sociolog Boris Jokić

'Ne, to nije ozbiljno', odgovorio je hrvatski pedagog i sociolog Boris Jokić na pitanje novinara je li 15 dana prije prvog nastavnog dana ozbiljan pristup najneizvijesnijoj godini kada ne znamo ništa o organizaciji nastave i protokolima gostujući u RTL Danas.

Jokić ističe kako se druge zemlje već pripremaju za sve scenarije dok su, kaže, hrvatski političari na moru, brčkaju se u plićaku, a roditelji i djeca i obrazovni djelatnici nemaju odgovore.

Ponovio je kako bi neke škole mogle postati epidemiološke bombe.

'Ne smije se zaboraviti da osim pandemije covida Zagreb je imao i potres što je uzrokovalo da su neke škole dislocirane. Primjerice MIOC. Naime, 2000 ljudi svakoga dana prolazit će kroz tu zgradu. No i tu se može pronaći rješenje, ali tri tjedna prije početka škole mi tek očekujemo neko birokratsko tijelo koje će odlučivati i možemo se samo nadati da ćemo imati sve odgovore.', rekao je Jokić.