SVIREPI MAFIJAŠ

'Joca Amsterdam planirao ubiti bugarskog premijera'

12.07.2012 u 13:34

Bionic
Reading

Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam i Janko Popov, njegov najbliži suradnik u Bugarskoj, navodno su razmišljali o atentatu na aktualnog bugarskog premijera Bojka Borisova, javila je bugarska agencija BTA pozivajući se na svjedoka u 'slučaju ubojice'

Kalojan Jordanov je u svjedočenju pred sudom u Sofiji rekao da su Jocić i Popov navodno vodili razgovor o tome u Jocićevom stanu u Beogradu. Oni su, kako tvrdi svjedok, također razgovarali o neriješenim financijskim računima između Jocića i bugarskog biznismena Hriste Kovačkog.

Popov je, tvrdi Jordanov, angažirao za ta ubojstva treće osobe, uključujući Petra Stojanova. Popov, kojem se u Sofiji sudi u 'slučaju ubojice' zajedno s Petrom Stojanovom, Vasilom Kostovom, Jankom Popovom i nekolicinom drugih osoba za naručena ubojstva i podmetanje požara, negirao je tvrdnje svjedoka. Jocić je pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog poticanja na ubojstvo Gorana Marjanovića u srpnju 1995. godine, a u tijeku mu je suđenje za organizaciju ubojstva Ive Pukanića 23. listopada 2008.