TUŽBA ZA KLEVETU BIVŠEG PREDSJEDNIKA

Joca Amsterdam će svjedočiti o Mesićevim albanskim vezama?

09.03.2011 u 09:09

Bionic
Reading

Pred zagrebačkim sucem Zorislavom Kalebom propalo je mirenje između bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i politologa Darka Petričića. Mesić ga je tužio za klevetu jer ga je 2009. u HTV-ovoj emisiji Dossier.hr te na Radiju 101 u emisiji 'Intervju tjedna' prozvao da je bio duboko povezan s albanskim lobijem u RH, koji mu je posudio auto u prvoj predsjedničkoj kampanji, da je jedan od tri najbogatije osobe u zemlji...

Mesić je pred sucem Kalebom ostao pri svom iskazu u istrazi kad je svjedočio da je bio pogođen Petričićevim neistinama o povezanosti s nekakvim albanskim lobijem i da je čista izmišljotina kako je on jedan od najbogatijih ljudi u RH. Također, Mesić, koji je u sudnicu došao u nazočnosti svog odvjetnika Čede Prodanovića te osobe zadužene za njegovo osiguranje, odbacio je i Petričićeve navode da je pomagao nekim neimenovanim tajkunima kad je protiv njih bila pokrenuta medijska hajka.

Petričić, koji pak tvrdi da za optužbe za koje se ne osjeća krivim ima dokaze, za svjedoka je među ostalim predložio i Sretena Jocića, i to na okolnost da je Mesića financirao albanski lobi. Mesić se na to nasmijao, a kad ga je sudac pitao protivi li se tom saslušanju, mirno je i samouvjereno uzvratio: 'Ne, ne samo vi saslušajte i Jocu Amsterdama'. Sudac zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda o tome će odlučiti naknadno.