'UVODI SE BOLJŠEVIČKI MENTALITET'

Jobbik će hrvatsku Vladu tužiti Europskom parlamentu

14.04.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) optužila je predsjednika Republike Ivu Josipovića i predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića za 'govor mržnje, diktaturu i jednoumlje te uvod u boljševički mentalitet' zbog zabrane njihove Međunarodne nacionalističke konferencije i današnjeg mimohoda za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača

Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama HČSP-a predsjednik te stranke Josip Miljak poručio je predsjednicima Vlade i Republike da se ne 'boje njihove diktature' dodavši da su njih i njihove goste na grub način izvrijeđali nazvavši ih nacistima i fašistima.

'To su teške uvrede i naša Vlada će nam morati odgovoriti zbog toga što je rečeno, a ako ne nađu suvisle odgovore, očekujemo da podnese ostavku', rekao je Miljak i dodao da će vrijeđanje njihovih gostiju iz Europske unije izazvati i diplomatski incident.

'Nama je onemogućeno govoriti, a nas se optužuje za govor mržnje i to je jedan veliki skandal', istaknuo je Miljak ocijenivši da je proradio 'komunistički čip ove Vlade'.

Gosti HČSP-a iz Madžarske, Bugarske, Belgije i Francuske također su na današnjoj konferenciji za novinare osudili zabranu skupa te najavili da će svojim vladama i parlamentima kao i Europskom parlamentu zbog toga prijaviti Hrvatsku.


Predstavnik madžarskog Saveza 64 županije Laszlo Toroczkai, osudivši zabranu skupa, rekao je da njegova organizacija nema nikakvih teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj te da je Hrvatska saveznik Madžarske. Dodao je da je više njihovih prijatelja devedesetih godina sudjelovalo u obrani Hrvatske na području Osijeka i Vukovara, kao dragovoljci.

'Ono što nam je učinila hrvatska Vlada slično je onome što nam je učinila srbijanska, a to je zabrana djelovanja', rekao je Toroczkai dodavši da su predstavnici hrvatske vlasti uvrijedili taj pokret, te da će angažirati odvjetnika i pravnim putem zahtijevati pravdu. Toroczkai je uvjeren da će dobiti spor, a istaknuo je da će odštetu donirati za obnovu hrvatskog sela Laslova.


György Gyula Zagyva, zastupnik Jobbika u madžarskom parlamentu, zabranu Međunarodne nacionalističke konferencije ocijenio je skandalom i dodao da će prosvjedovati u madžarskom i europskom parlamentu.

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak rekao je potom da je Međunarodna nacionalistička konferencija ipak održana u prostorijama stranke u, kako je rekao, 'nemogućim uvjetima'. Izvijestio je da su se na konferenciji mogli čuti zanimljivi stavovi i da su sudionici iznijeli stav da Europska unija treba biti savez suverenih naroda i država bez hegemonije.