NEPRILAGOĐENA BRZINA

'Jezivu nesreću u Dragi izazvao preminuli Marinko Nimac'

22.04.2012 u 19:36

Bionic
Reading

Kobni sinoćnji sraz dvaju motocikala u Kraju kod Mošćeničke Drage, na koje je naletjelo još pet motocikala i u kojem su živote izgubili Klaudio Miletić, Marinko Nimac i Branko Mađarević, dok život Saše Kočevara još visi o koncu, ostavit će gorak okus svim strastvenim ljubiteljima moćnih dvokotača

O jezivoj nesreći ne prestaje se danas pričati u Istri, na Kvarneru i šire. Fotografije s mjesta tragedije i izjave očevidaca zaista su strašne, a o detaljima i uzrocima moglo se samo nagađati.

Iako se policija danas očitovala s vrlo šturim priopćenjem u kojem ne stoji kako je do nesreće došlo, doznajemo da su se 50-godišnji Riječanin Marinko Nimac, vlasnik Doma za starije i nemoćne 'Vita nova' na Viškovu, i 53-godišnji Puljanin s prebivalištem u Ičićima Branko Mađarević, inače međunarodni učitelj skijanja i profesor tjelesne kulture u pulskim srednjim školama i na Pedagoškom fakultetu, vozili iz smjera Mošćeničke Drage prema Lovranu.

Nimac nije prilagodio brzinu, prešao je na suprotnu prometnu traku i u desnom zavoju motociklom frontalno udario u drugi, koji je naišao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 31-godišnji Klaudio Miletić iz Svete Nedjelje, kod Labina. Nažalost, i on je na mjestu poginuo.

Budući da su se obojica vozila u društvu, uslijedio je gotovo filmski prizor. Na njih su se u trenu, poput domina, naslagali i ostali motocikli, što je izazvalo jak plamen u kojem je izgorjelo čak pet motocikala. Smrtno je stradao i Nimčev kompanjon Mađarević, dok je grupa motociklista iz Labina, vraćajući se kućama s izleta u Opatiji, ozlijeđena.

Sreća u nesreći jest da su trojica mladića, 28-godišnji Dino Paliska te 25-godišnjaci Natan Horvatek i Alen Karavanja, prošli s lakšim ozlijedama, no četvrtom, 27-godišnjem Saši Kočevaru, konstatirane su teške tjelesne ozljede. On je zadobio nagnječenje mozga te opekline drugog i trećeg stupnja po velikom djelu tijela. Prema riječima liječnika Jedinice intenzivog liječenja KBC-a Rijeka, Kočevar se nalazi u vrlo teškom stanju, opasnom po život.