VLADINA ODLUKA

Jezerincu prava kao da je zapovjednik ratnog zrakoplovstva

20.01.2012 u 08:21

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak donijela odluku o uvjetima korištenja osobnih automobila, mobilnih telefona, kreditnih kartica i sredstava za reprezentaciju u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH, kojom je velike privilegije na račun poreznih obveznika dobio mons. Juraj Jezerinac, svećenik koji već godinama vodi rat s medijima i svim građanima koji ne dijele njegov vjerski i politički svjetonazor

Naime, Vladinom odlukom pravo na korištenje službenog osobnog automobila najviše klase s osobnim vozačem 24 sata dnevno imat će samo načelnik Glavnog stožera OSRH i ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije.

Zapovjednici svih grana Oružanih snaga imat će pravo koristiti se automobilom 'gornje srednje klase' s osobnim vozačem. Zanimljivo, piše Večernji list, isto pravo imat će i vojni ordinarij u RH. To znači da će se kontroverzni mons. Juraj Jezerinac u službene svrhe moći svakodnevno koristiti vozačem i automobilom u rangu audija A6. Jezerinac će se moći, kao i načelnik Glavnog stožera ili šef Vojne sigurnosne agencije, koristiti i mobitelom bez novčanog limita. Jedino će ostati zakinut za korištenje poslovne kartice.