POČINJE SUĐENJE

Jetseterica prethodnica kradljivcima kamiona

15.06.2009 u 15:49

Bionic
Reading

Skupini koja je 'pala' u policijskoj akciji Transporter krajem studenog 2007. godine, a koja se bavila krađama i prijevozom ukradenih kamiona i autobusa u Srbiju, sutra će početi suđenje pred vijećem zagrebačkog Županijskog suda kojem će predsjedati sutkinja Rajka Tomerlin-Almer

ZAGREB - Kad je policija uhitila skupinu, priopćila je da ih sumnjiči za krađu 21 kamiona, autobusa i Golfa vrijednih 1,5 milijun kuna, a na čelu skupine koju je obrađivao USKOK u suradnji s policijom, bio je Zoran Petrović. On je pokušao izbjeći uhićenje, ali je 27. studenoga ranjen pri pokušaju bijega na Bukovačkoj, piše Jutarnji list.

Njegova desna ruka, koja je direktno sudjelovala u krađama i bila tzv. prethodnica transportu ukradenih automobila u Srbiju, bila je poznata zagrebačka jetseterica Marija Halovanić (32). To joj nije bio prvi susret s policijom i pravosuđem jer je 2005. provela šest mjeseci u zatvoru zbog sumnje da je, zajedno s Petrovićem, sudjelovala u krađi kamiona s autoceste Zagreb - Rijeka. Uz pet hrvatskih, bio je uhićen i srpski državljanin Momčilo Cvijanović (45), koji je u Srbiji pronalazio kupce za ukradena vozila.