RADIO RING, ČETVRTAK, 10:45

Jesu li arbitražnim sporazumom izdani nacionalni interesi?

04.11.2009 u 16:27

Bionic
Reading

Profesor međunarodnog prava Budislav Vukas i akademik Vlatko Silobrčić raspravljat će u četvrtak u emisiji 'Radio ring' Radija 101 o arbitražnom sporazumu Hrvatske i Slovenije

Akademik Vlatko Silobrčić obnašao je dužnosti predsjednika Hrvatskog helsinškog obora i Vijeća HRT-a. Ugledni doktor medicinskih znanosti i član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Silobrčić je autor niza znanstvenih radova i dobitnik domaćih i međunarodnih priznanja za doprinos znanosti. Potpisnik je otvorenog pisma kojim je tridesetak istaknutih osoba iz javnog života Hrvatske, uoči izglasavanja sporazuma o arbitraži u Saboru, zaludu apeliralo na zastupnike da odbiju diktat Slovenije i ne potpisuju taj dokument.

Prof. Budislav Vukas bivši je potpredsjednik Međunarodnoga suda za pravo mora u Hamburgu, koji je nakon objave teksta sporazuma rekao kako vjeruje da arbitražni suci sigurno neće presuditi da Slovenija može imati svoje teritorijalno more tako daleko od kopnene granice.

Jesu li sporazumom sa Slovenijom izdani nacionalni interesi ili su upravo njime zaštićeni – pitanje je na koje će odgovoriti 'Radio ring', a video prijenos emisije pratite od 10:45 na tportalu.

Pitanja šaljite do četvrtka ujutro na radioring@radio101.hr