DVIJE STRUJE

Jelena Pavičić Vukičević počela čistku, udaljava se od Bandićevih ljudi

03.04.2021 u 10:32

Bionic
Reading

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević počela je 'čistku' i udaljava se od ljudi bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, piše u subotu Jutarnji list.

Olivera Majić je sklona drami, a Zvonimir Šostar je na stotinu muka sa svojim suđenjem, ipak s tim svaku večer liježe i budi se pa treba taj prijedlog o nošenju maski na otvorenom gledati i kroz tu prizmu - ukratko je komentirao izvor blizak aktualnoj gradonačelnici Jeleni Pavičić Vukičević sukob koji je nastao ovih dana zbog prijedloga zagrebačkog Stožera koji je najavio da će u Zagrebu maske postati obvezne i na otvorenom, koji je, pak, Pavičić Vukičević isti dan opozvala pa sebe postavila na čelo stožera.

U Gradu Zagrebu su se, čini se, podijelili na dvije struje. Olivera Majić nakon što je rekla da je šokirana tom odlukom gradonačelnice, jučer je dodala da neće ništa komentirati zbog Uskrsa, a Šostar je odmah imao više tolerancije za Pavičić Vukičević te nije javno istupio, no jučer se ni jedno od njih nije pojavilo na Stožerovoj konferenciji za novinare.

Iz izvora bliskog aktualnoj zagrebačkoj gradonačelnici Pavičić Vukičević, pak, dnevnik doznaje kako su ostali zatečeni tom odlukom jer smatraju da Grad Zagreb uopće nema ovlasti propisati takvu mjeru. Isto tako, o tome nije bio obaviješten ni sam stožer na nacionalnom nivou.

Ali moguće je da je zbog rasta zaraženih zavladala panika, međutim, procesno je nedopustivo takvo donošenje odluka jer oni za njih ne snose odgovornost - smatra sugovornik Jutarnjeg lista.

  • +3
Jelena Pavičić Vukičević kandidira se za gradonačelnicu Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Da je Jelena Pavičić Vukićević počela čistiti "redove" dokazuje ne samo informacija o smjeni na čelu stožera, nego i saznanje da je iz Gradskog Poglavarstva odnosno Ureda gradonačelnika prebacila i tajnika Bandićeve stranke Dalibora Bastaleca i to navodno u Ured mjesne samouprave u gradskoj četvrti Sesvete.

"Neće ona dijeliti otkaze, ali dovoljno je ljude na koje ne računaš ignorirati, onda će sami shvatiti da u tom timu više nisu dobrodošli", kazao je sugovornik Jutarnjeg lista koji tvrdi da je teza oporbe kako je riječ o predizbornom triku promašena jer ni pokojni Milan Bandić ne bi na "pandemiji skupljao političke bodove".