NORWEGIAN I CIMBER AIR

Jeftini letovi od Jadrana do nordijskih zemalja

25.01.2009 u 12:41

Bionic
Reading

Hrvatska odredišta na Jadranu ove će turističke sezone biti bolje povezana izravnim letovima s nordijskim zemljama, potvrdili su turoperatori i agencije na najvećem danskom turističkom sajmu FERIE 2009 koji se od 23.- 25. siječnja održava u Bella centru u Kopenhagenu uz sudjelovanje 758 izlagača iz pedeset zemalja

KOPENHAGEN - Kopenhagen, Oslo i Helsinki bit će u sezoni povezani redovnim linijama sa Splitom i Dubrovnikom. Norveška niskobudžetna kompanija Norwegian Air i danski Cimber Air preuzeli su dogovorene letove propalog islandskog avioprijevoznika Sterling iz danske prijestolnice za Hrvatsku.

Croatia Airlines CA od 12. lipnja prvi put uvodi i izravne tjedne letove iz švedskog Goeteborga za Split i Dubrovnik te u sezoni dodatno pojačava liniju Kopenhagen-Zagreb, kazao je Tonko Rilović, direktor tržišta Zapadna Europa i Skandinavija u CA.

Prvi turistički sajmovi održani u siječnju u Helsinkiju, Oslu i Kopenhagenu ukazuju na nešto sporiji buking turističkih aranžmana za Hrvatsku i druge mediteranske zemlje. Bogati Danci koji vole i mogu putovati odgađaju odluku o putovanjima za koji mjesec zbog krize i porasta nezaposlenih u zemlji.

Pojedini danski turoperatori ukazuju na solidni buking za hrvatska ljetovališta dok se neki žale da prodaja i rezervacije stagniraju, ističe Dario Matošević, direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu.

Na hrvatskom promidžbenom štandu svoju su ponudu danskoj publici predstavile samo dvije naše tvrtke, Croatia Airlines i Jadranka kampovi s Cresa i Lošinja. Danci su se dosta interesirali za istarska odredišta posebice Rovinj koji je od 17. do 21. lipnja domaćin sportskih igara europskih kompanija .

Vise naših turističkih tvrtki sudjelovat će u veljači na sajmu u Herningu u zapadnoj Danskoj odakle nam tradicionalno dolazi najveći broj danskih turista, posebice kampera.