brutalni napad

Jedan od trojice napadača iz Pule hrvatski je vojnik. MORH će ga kazniti, a možda i izbaciti iz službe

22.07.2019 u 13:46

Bionic
Reading

Jedan od trojice napadača, koji su u nedjelju pretukli stariju osobu u Puli, pripadnik je Oružanih snaga, potvrdili su iz Ministarstva obrane (MORH)

Iz MORH-a su izvijestili kako najoštrije osuđuju napad u Puli te izražavaju žaljenje zbog tog događaja.

'Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu. Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe', piše u priopćenju MORH-a.

Iz Ministarstva i Hrvatske vojske poručili su kako najoštrije osuđuju napad te naglašavaju da je riječ o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatraju nedopustivim.

'Ovim putem Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH', zaključuju iz MORH-a.

  • +9
Evelino Vale, napad u Puli Izvor: Cropix / Autor: Marijana Banko

Podsjetimo, pulska policija je u nedjelju oko 11.50 zaprimila dojavu iz pulske bolnice da se kod njih nalazi muškarac koji je ozlijeđen u Ulici Danteov trg u Puli, navodi se u priopćenju. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da su tijekom noći tri nepoznata počinitelja nakon verbalnog sukoba fizički napala 77-godišnjeg muškarca.

Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici te je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Policija je u nedjelju u večernjim satima uhitila trojicu muškaraca koji se dovode u vezu s događajem - jedan je uhićen na području Pule, a dvojica na području Zagreba.