TRAGIČNA PROSLAVA ROĐENDANA

Jedan muškarac se utopio, za drugim policija traga

27.03.2011 u 19:49

Bionic
Reading

Na jezeru Hidroelektrane (HE) Donja Dubrava u blizini grada Preloga utopio se muškarac, a jedan je nestao, doznaje se danas u Policijskoj upravi međimurskoj

Policija navodi da je jutros u 10 sati u PU međimurskoj zaprimila dojavu da se jučer na jezeru HE Donja Dubrava kod Preloga prevrnuo čamac, pri čemu su nestale dvije muške osobe.

Po riječima glasnogovornik PU međimurske Krunoslava Gosarića, jučer oko 21 sat u blizini preloške Marine na jezeru HE Donja Dobrava prevrnuo se čamac u kojem su bila trojica muškaraca. Sva trojica su se neko vrijeme držala za čamac, ali je ubrzo 47-godišnji muškarac otplivao do obližnjeg otočića, gdje je proveo cijelu noć da bi ga ujutro pronašao ribič koji je odmah obavijestio policiju.

Nešto kasnije policija je zaprimila i dojavu djelatnika HE Donja Dobrava, koji je tijekom redovite ophodnje jezera s podravske strane (u visini grada Ludbrega) pronašao čamac i mrtvo tijelo muškarca. Iako se još utvrđuje identitet mrtvog muškaraca, glasnogovornik PU međimurske potvrdio je da se pronađeno mrtvo tijelo povezuje s navedenim događajem.

Kako se neslužbeno doznaje, trojica prijatelja jučer su na jednom od dravskih otočića slavila rođendan. U večernjim satima po završetku zabave vraćali su se na obalu, ali se tada čamac počeo puniti vodom i sva trojica su završila u jezeru.

U tijeku je očevid, utvrđivanje identiteta mrtvog muškarca i ostalih okolnosti nesreće, a policija čamcima traga za trećim, nestalim muškarcem.