topli početak prosinca

Je li zima rekla svoje? Dobre vijesti stižu svima osim meteoropatima...

03.12.2018 u 06:18

Bionic
Reading

Nastavlja se zatopljavanje pa će tako temperature na kopnu rasti i do 12 stupnjeva, dok će na moru dosezati proljetnih 17

Umjereno do pretežno oblačno prognzirano je vrijeme za ponedjeljak. Povremeno kiša, ujutro i prijepodne uglavnom na Jadranu i u zapadnim područjima unutrašnjosti, a poslijepodne i navečer u Dalmaciji, Lici te Slavoniji i Baranji, kažu u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Vrijeme 3. prosinca Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C.

  • +20
Advent u Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

U prvom dijelu utorka umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, a na kopnu je lokalno moguća magla. Potom postupno smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab, a navečer će zapuhati do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni.

Na Jadranu će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo postupno okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu od8 do 13, a najviša dnevna od 9 do 14 na kopnu te između 13 i 17 °C na obali i otocima.

Umor i razdražljivost

Nepovoljan vremenski utjecaj može kod meteoropata uzrokovati umor i razdražljivost. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti jačeg intenziteta. Preporuča se izbjegavanje suvišnih napora.