CUCURIN O BRIJUNI RIVIJERA

'Je li Jadranka Kosor elementarna nepogoda ili ratna opasnost?'

28.07.2011 u 19:44

Bionic
Reading

Predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu istaknuo kako nema opravdanih razloga za hitno potpisivanje ugovora o provedbi razvojnog programa za tri lokacije Brijuni Rivijere te ocijenio kako je ubrzavanje te procedure protiv volje koalicijskih partnera iz SDP-a pokazalo s kim IDS zapravo surađuje'

'Konačno se pokazuje asimetrična koalicija IDS-a i HDZ-a, koja postoji već osam godina, ali i pokazuje se da je koalicija SDP-HNS-HSU-IDS neprincipijelna', ustvrdio je Cuccurin

Prema saznanjima Ladonje, rekao je, hitno se potpisivanje toga ugovora tražilo upravo iz Istre, što po Cuccurinu 'također potvrđuje da su Jakovčiću na prvom mjestu politički i financijski interesi'.

Vlada je danas na svojoj sjednici održanoj u Umagu prihvatila Prijedlog o davanju konačne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa 'Brijuni Rivijera' na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti, a najavljeno je da će premijerka Jadranka Kosor i župan Ivan Jakovčić taj ugovor potpisati sutra na Brijunima.

Cuccurin je rekao kako je vrlo malo primjedbi Ladonje prihvaćeno u novom prijedlogu Ugovora razvojnog programa Brijuni rivijere i ustvrdio je da bi Istra od projekta mogla imati štetnih posljedica.

Predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Ladonje u pulskom Gradskom vijeću Bruno Nefat rekao je kako su 'svi kontrolni mehanizmi što se tiče načina donošenja odluka, kriterija za odabir ponuda, odabir članova Povjerenstva, način trošenja sredstava, stavljeni u ruke nekoliko ljudi koji gotovo time mogu raspolagati kako žele, a jedinice lokalne samouprave, pogotovo Grad Pula, koji ima veliki udio u vlasništvu, ostaje lišen sredstava za dugo vrijeme'.

Iz Ladonje upozoravaju da 66 godina koncesije na četiri lokacije Brijuni rivijere znači da najmanje četiri generacije neće imati nikakvog utjecaja na tom prostoru.

Smatraju da nije bilo opravdanog razloga za hitno sazivanje sjednice pulskog, vodnjanskog i fažanskog vijeća te Županijske skupštine i za njih je zakonski upitna i cijela procedura oko davanja suglasnosti na Ugovor.

Pulski i vodnjanski vijećnici sinoć su donijeli odluku o davanju suglasnosti na Ugovor o provedbi razvojnog programa 'Brijuni Rivijera' na Pineti, Hidrobazi i otoku Sv. Katarina-Monumenti, a vijećnici Županijske skupštine odlučivat će o tome danas na izvanrednoj sjednici.

Cuccurin se na današnjoj konferenciji za novinare upitao je li Jadranka Kosor koja je stigla u Istru elementarna nepogoda ili ratna opasnost, budući da, objasnio je, u poslovniku o radu Županijske skupštine piše da se izvanredne sjednice sazivaju iz takvih razloga.