TEORIJA UROTE ILI…

Je li gaženja zastave uopće bilo? Srpska skupština: Nema snimke, incident se dogodio u mrtvom kutu

19.04.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Iako svi članovi hrvatske saborske delegacije koja je jučer bila u posjetu srpskom parlamentu tvrde kako je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj uistinu gazio hrvatsku zastavu, sve je više onih koji ne vjeruju da se incident uopće dogodio. Dodatni poticaj dala im je služba za medije Skupštine Srbije, koja je na upit televizije N1 odgovorila kako snimka incidenta ne postoji jer se on dogodio u dijelu parlamenta nedostupnom nadzornim kamerama

'U vezi s vašim zahtjevom, obavještavamo Vas da ne postoji video snimka navedenog incidenta. Video nadzor tog dijela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mjesto gdje su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom kutu u odnosu na postavljene kamere', rekli su iz srpske Skupštine za N1.

  • +2
Sastanak Gordana Jandrokovića s predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilić

Obraćajući se novinarima na saborskim hodnicima, zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš još je jednom prepričala kako se incident dogodio. Ustvrdila je da je prilikom obilaska parlamenta, koji je uslijedio nakon niza sastanaka, u daljini začula buku i jasno razaznala Šešeljev glas, te čula spomenute uvrede i psovke upućene na račun hrvatske delegacije.

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, ali i Aleksandra Jerkov, zastupnica DS-a u srpskom parlamentu, pak, sumnjaju da se incident uopće dogodio. Kosor se zapitala zbog čega ne postoje snimke incidenta, dok je Jerkov napala predsjednicu srpske Skupštine Maju Gojković da snimke krije.

Sam Šešelj je, pak, na optužbe da je incident izmišljen odmahnuo rukom. 'Očito ću morati ponovno gaziti ustašku zastavu, jer mi ljudi ne vjeruju. Pokušavate reći da smo sve izmislili, a budale nasjele? Bilo izvanredno da je tako, ali nismo izmislili', odgovorio je na novinarsko pitanje.

  • +8
Vojislav Šešelj Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL