PRIZNAJE NA TV-U ZVIJEZDE BBC-JA

'Jastukom sam ugušio umirućeg ljubavnika'

16.02.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Višestruko nagrađivani autor BBC-jevih dokumentaraca 70-godišnji Ray Gosling priznao je u utorak da je iz milosrđa ubio svojega ljubavnika koji je bolovao od side, policija je pokrenula istragu o ovom ubojstvu, koje neki nazivaju 'djelom milosrđa'

Tijekom dokumentarca o umiranju i smrti, Gosling je kazao kako je sklopio pakt sa svojim mladim ljubavnikom koji je bolovao od side. Dogovorili su se, da ako mu se bolest pogorša, da će ga Gosling ubiti, kao akt milosrđa.

Kazao je kako je mladog ljubavnika ugušio jastukom nakon što je liječnik u bolnici kazao kako ne može više ništa učiniti. Gosling nije spomenuo niti ime ljubavnika, niti ime bolnice u kojoj ga je ubio.Nakon emitiranja Goslingovog prznanja policija je pokrenula istragu o ovom slučaju. A Glasnogovornik BBC-ja kaže kako su spremni u potpunosti surađivati s policijom.

No sa Goslingovim priznanjem bili su upoznati mnogo ranije nego što je emisija emitirana.Organizacija 'Briga ne ubojstvo' kazala je kako je 'bizarno da BBC nije kazao policiji za Goslingovo priznanje tijekom snimanja emisije u prosincu 2009. godine'.'BBC nije imao pravnu obvezu obratiti se policiji u ovim okolnostima', kaže glasnogovornik, no dodaje kako će surađivati s policijom.

Dr. Peter Saunders, iz udruge 'Briga ne ubojstvo', kaže kako je Goslingovo priznanje zvučalo kao slučaj priznavanja ubojstva s predumišljajem a ne ubojstva iz milosrđa'.'Nevjerojatno je da je emisija snimljena dva mjeseca prije emitiranja i BBC je sjedio na tome i nije obavjestio policiju', kazao je Saunders.