predsjednik sabora

Jandroković: Zekanović je bio razborit i otvorio je pitanje koje je vjerojatno i pitanje njegove savjesti. Bio je politički zreo i nastupio je kao čovjek

14.12.2021 u 19:05

Bionic
Reading

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora gostovao je u RTL-u Danas gdje je govorio o posljednjem radnom tjednu Sabora u jesenskom sazivu. Pred njima je izglasavanje Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, ali nastavlja se i borba s prosvjednicima koji im dolaze pod prozore

Jandroković kaže kako će sutra donijeti zakon kojim su predviđene sankcije za sve one koji se protive mjerama stožera.

"Živimo u demokraciji, svatko ima pravo na mišljenje, to je poželjno. Važno je da sve ostane u okvirima zakona", rekao je Jandroković za RTL Danas.

Kaže kako cijepljenje djece neće biti obavezno.Tema je to koja je po njegovu mišljenju gurnuta u javni prostor i to kako bi se stvorila slika o prisili države nad građanima, a u tome vidi političke ciljeve stranke koja je to potaknula.

Govori kako ne vidi ništa sporno u trenutnim epidemiološkim mjerama.

Govoreći o napadima na liječnike u Bjelovaru kazao je da je napade treba osuditi, a nevjerojatno mu je da se napada liječnike u vrijeme pandemije kada su učinili ogromne napore i žrtvovali se na načine na koji nismo do sada doživjeli.

Što se tiče referenduma Mosta kazao je kako tu postoje dvije strane. Jedna je ona koja se bori protiv pandemije, a to je Vlada, a s druge politički protagonisti koji love u mutnom i pokušavaju kod jednog dijela građana koji su možda uplašeni, zbunjeni, izvuči političku korist, rekao je.

Po pitanju donošenja mjera dvotrećinskom većinom smatra kako bi isto usporilo procese, a podsjetio je i na prošlogodišnji scenarij kada su odluke stožera procjenjivane od strane Ustavnog suda. Kaže da zahtjeve mogu podnijeti opet.

Neće govoriti unaprijed što će se dogoditi ako skupe potpise.

Po pitanju nastupa Suverenista Hrvoja Zekanovića u Saboru, zbog kojeg je i izbačen s čela kluba zastupnika,rekao je kako je prema njegovu mišljenju bio razborit te kako se nije odmaknuo od svoje retorike, ali je otvorio jedno pitanje koje je vjerojatno i pitanje njegove savjesti.

Vidi li ga kao nekoga tko će podebljati većinu kaže: "Mislim da idemo u krivom smjeru. Bio je jasan da ostaje na svojim pozicijama", tvrdi. Ponavalja kako je bio razborit i pozvao na cijepljenje

"Nastup je bio politički zreo i nastupio je kao čovjek", zaključio je Jandroković.