KAMPANJA VEĆ U 5. BRZINI

Jandroković: SDP-ovci su licemjerni

17.08.2010 u 17:19

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a Gordan Jandroković ocijenio je danas na konferenciji za novinare SDP-ove kritike na račun HDZ-a i rebalansa proračuna kao neargumentirane, licemjerne i površne, te drži da je neprimjereno i politički diletantski da se rebalans državnog proračuna napada iz jedne stranačke podružnice

Znakovitim drži da su kritike upućene iz sjedišta zagrebačkog SDP-a, što tumači kao pokušaj odvraćanja pozornosti s problema u Zagrebu koji upravo zagrebački SDP vodi nekvalitetno. Zagrebački holding i njegove podružnice su pred kolapsom, grad ima privremeno financiranje, jer nije donesen rebalans gradskog proračuna, a čelnici SDP-a (predsjednik i potpredsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić i Gordan Maras) dijele savjete kako bi trebao izgledati rebalans državnog proračuna. Neka onda te svoje savjete primijene u Zagrebu i pometu prvo pred vlastitim vratima, poručio im je Jandroković, napominjući kako je SDP-ova taktika da je napad je najbolja obrana.

Slušamo politikantske floskule i vidimo nedosljednu SDP-ovu politiku koja je od 2000. do 2003. smanjila plaće za 20 posto, a njihovi čelnici danas tvrde da plaće ne treba smanjivati.

Jandroković je odgovarajući na novinarski upit o mogućnosti štrajka prosvjetnih djelatnika uoči početka nove školske godine rekao da su pripreme za rebalans proračuna u tijeku i da će nakon toga uslijediti konzultacije s koalicijskim partnerima te da nema razloga za nervozu i strahove.

SDP-ove optužbe na račun premijerke i HDZ-ove predsjednice Jadranke Kosor da je spavala u Sanaderovoj Vladi, a i proteklu godinu otkako vodi Vladu, Jandroković smatra pokušajem da se skrene pozornost s vlastite nesposobnosti i spavanja.

Jandroković nije želio komentirati prijedlog predsjednika Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Damira Jakuša
o ukidanju drugog mirovinskog stupa.

HDZ-ova gradska zastupnica Danira Bilić osvrnula se na teško stanje u podružnicama Zagrebačkog hodinga, rekavši kako osim problema u ZET-u postoje problemi i u Čistoći u kojoj kasne plaće djelatnicima i rastu dugovi dobavljačima.