ELITNI DIO ZAGREBA

Jandroković s Tomom Butinom gradi kuću

29.03.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković i Dinamov golman Tomo Butina zajedno na Ružičnjaku 14a grade kuću u kojoj će trećina od oko 120 kvadratnih metara pripasti Jandrokoviću, a ostalo Butini

U elitnom dijelu Zagreba ministar Jandroković živjet će sa suprugom i njihovo troje djece, koji sada još uvijek žive u Bjelovaru, dok ministar koristi državni stan u Zagrebu. Obitelj Jandroković uložila je u zemljište oko 930.000 kuna. Odluku o zajedničkom građenju kuće potaklo je i kumstvo – Jandrokovićeva i Butinina supruga su vjenčane kume, prenosi list 24 sata.

Tomo Butina bivši je reprezentativac i strastveni sakupljač umjetnina

'Ministar je dio novca za zemljište osigurao kreditom, a dio prodajom udjela u tvrtki. Znate, njemu već sati 'igraju' da je zajedno s obitelji. Evo, u subotu smo se vraćali automobilom s ministarskog sastanka u Češkoj jer je zaključio da će mu zrakoplovom trebati 2,5 sata više', objasnio je Mario Dragun, glasnogovornik ministarstva.

Gradnju kuće na Ružičnjaku trebali bi završiti krajem godine, a kad će se u nju preseliti te koliko će ih stajati gradnja, glasnogovornik nije znao. Jandroković prima plaću od 21.100 kuna, a njegova supruga Sonja, liječnica u bjelovarskoj bolnici, 8.000 kuna.

Susjed će im biti i predsjednik Sabora Luka Bebić, koji živi na Ružičnjaku 19, u stanu od 126 metara kvadratnih. Kupio ga je 31. prosinca prošle godine za oko 2,8 milijuna kuna. Platio ga je kreditom, ušteđevinom te prodajom stana od 93 kvadrata u Petrinjskoj ulici, naveo je Bebić u imovinskoj kartici.