MINISTAR DIJELI LEKCIJE

Jandroković: Pusić štiti korumpirane u HNS-u

21.03.2011 u 15:46

Bionic
Reading

Uoči današnjeg sastanka predstavnika vladajuće koalicije, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, komentirajući izjavu Vesne Pusić da se Hrvatska crveni od srama zbog koruptivnog ponašanja vladajućih, prozvao je HNS zbog korupcije, a njihovu potpredsjednicu da štiti korumpiranje

'Sigurno da su neki čelnici HNS na lokalnoj razini, od Zlatara pa nadalje, povezani s korupcijom. I doista je HNS zadnja stranka koja nas može prozivati zbog korupcije', kazao je Jandroković.
Poručio je Vesni Pusić da se skriva iza europskih skuta i imidža te štiti korumpirane u stranci.

Pozvao ju je da očisti stranačke redove od korupcije po uzoru na HDZ, koji se toga posla, kako je rekao, primio beskompromisno i raskrstio s korumpiranima bez obzira na ime i prezime. Jandroković je također poručio HNS-ovoj potpredsjednici kako će HDZ-u moći spočitavati korupciju tek kada po dovršetku posla uputi javnosti nedvosmislenu poruku po uzoru na njegovu.

'Kad Vesna Pusić iz svojih redova ukloni one koji su pravomoćno procesuirani zbog korupcije i one koji su sudjelovali u kriminalnim radnjama neka se javi', kazao je Jandroković.

Budući da su jedna od tema današnjeg koalicijskog sastanaka dovršetak pregovora s Europskom unijom, Jandroković je odbacio skeptične izjave da vjerojatno nećemo stići okončati pregovore do lipnja.

'Najbliže smo dovršetku pregovora s Europsko unijom, a pritom ne mislim samo na kalendarski rok. Uvjeren sam da ćemo stići dovršiti posao do lipnja, a u tom sam uvjerenju ostao i nakon što sam obavio neke razgovore u Bruxellesu', kazao je Jandroković.

Budući da je datum raspirivanja izbora goruće političko pitanje u zemlji o njemu će se neminovno raspraviti i na sastanku vladajućih stranaka.

Koalicijski partner i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je rekao da očekuje da se odredi okvirni datum o održavanju izbora. On vjeruje da će se pregovori završiti u lipnju, a ako se pak pregovori ne dovrše tada, on će, kako je rekao, predložiti da na današnjem sastanku da se onda izbori održe u lipnju.

Prvi čovjek HSS-a Josip Friščić je rekao da je njegov stav jasan, a to je na jesen. Na pitanje je li to znači prije kolinja kazao je da pustimo sada kolinje. Ponovio je da je najbolje razdoblje za izbore jesen.

Gordan Jandroković je pak kazao da ne vjeruje da će današnji sastanak iznjedriti datum izbora.