pomoć stradalima

Jandroković pozvao saborske zastupnike da se odreknu dijela plaće za prosinac

30.12.2020 u 10:04

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je poziv svim zastupnicama i zastupnicima Hrvatskoga sabora na donaciju za pomoć potresom stradalim područjima Sisačko-moslavačke županije

'Kolegice i kolege saborski zastupnici,

svjedoci smo velike tragedije prouzrokovane razornim potresom koja je zadesila brojne stanovnike Sisačko-moslavačke županije, ali i ostatka Hrvatske.

Nažalost, prema trenutačno dostupnim informacijama izgubljeno je sedam ljudskih života. I dok živote stradalih ljudi nitko ne može vratiti, potres je prouzročio i velike materijalne gubitke i financijsku štetu koje zajednički možemo nadoknaditi.

  • +45
Hrvatska se ujedinila i skuplja pomoć Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Stoga Vas pozivam da se priključimo brojnim hrvatskim građanima koji nesebično pomažu svim unesrećenima i pokažemo solidarnost, kao i nakon zagrebačkog potresa u ožujku. Predlažem da se svi zajedno odreknemo dijela zastupničke plaće za mjesec prosinac i novčanu donaciju uplatimo na jedan od sljedećih računa:

HRVATSKI CRVENI KRIŽ Banka: Privredna banka Zagreb d.d. IBAN: HR6923400091511555516 Poziv na broj: 770

HRVATSKI CARITAS Banka: Privredna banka Zagreb d.d. IBAN: HR0523400091100080340 Poziv na broj: 12-20

Hvala unaprijed svima koji će se odazvati pozivu, kao i na svakoj drugoj pomoći koju već iskazujete.', poručio je Jandroković.