akcija u saboru

Jandroković: Oporba pokreće inicijativu protiv Beroša zbog lokalnih izbora

19.04.2021 u 13:03

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković komentirao je inicijativu opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Vidio sam iz medija da se priprema inicijativa. SDP je imao deset takvih inicijativa, bilo je 10 – nula, sad će biti 11 – nula. Oporba ima pravo pokretati takvu inicijativu, mislim da je to zbog lokalnih izbora, žele nametnuti teme koje njima odgovaraju. Vidjet ćemo kad će doći prijedlog pa ćemo ga uvrstiti u dnevni red. U roku od osam dana ćemo odlučiti kad će doći na dnevni red i provest ćemo raspravu, uvjeren sam da inicijativa neće imati uspjeha”, rekao je Gordan Jandroković o inicijativi SDP-a.

Dodao je, prenosi N1, da vladajući ne dovode u pitanje poziciju ministra: “Osim oporbe nisam primijetio da je bilo tko iz redova vladajuće većine doveo u pitanje poziciju ministra Beroša. Ovo je predizborna inicijativa na čelu sa SDP-om koji ima ozbiljnih problema, očito će loše proći na izborima. Imaju pravo tražiti to, a mi imamo pravo odbiti.”

Jandroković je kazao da je uvjeren u uspjeh HDZ-a na lokalnim izborima:

“Pred nama su lokalni izbori koji će pokazati kako tko stoji. Mi smo u HDZ-u uvjereni u ponovni uspjeh, a nakon izbora ćemo još jednom porazgovarati kako tko stoji, kako građani gledaju na naš rad. Imamo još gotovo mjesec dana pa ćemo biti pametniji.”

O Beroševom radu ima samo dobro mišljenje: “Ministar Beroš preuzeo je ministarstvo u jako teškoj situaciji. Započela je korona, njegova reakcija je bila izvrsna. Kako vrijeme odmiče, izazovi su sve veći u cijelom svijetu. Naravno, i kritika od strane oporbe je očekivana i naravno da traže slabe točke u Vladi. Mislim da Beroš radi dobar posao, nije mu lako, ovakvih iskustava nemamo pa ako se i dogodi propust, imam razumijevanja, ali generalno radi dobar posao.”